Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συζήτηση στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική στις 6 Ιουλίου

Μετά από σχετικό αίτημα του πρωθυπουργού η προ ημερησίας συζήτηση. Τι είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συζήτηση στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική στις 6 Ιουλίου

Τη διεξαγωγή προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική στις 6 Ιουλίου, κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν, εφαρμόσαμε πολιτικές με έντονο κοινωνικό πρόσημο, που εξασφαλίσαμε χάρις στο σχέδιό μας», τόνισε και έκανε γνωστό ότι αυτά θα αναπτυχθούν στη συγκεκριμένη συζήτηση.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε σε 15 κυβερνητικά μέτρα τα οποία -όπως σημείωσε- έχουν έντονο κοινωνικό πρόσημο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «κοινωνική και φιλεργατική πολιτική να δημιουργείς θετικό αποτέλεσμα, άμεσα για τους ανθρώπους». Μίλησε δε για «κράτος που σέβεται τις προσδοκίες των πολιτών, ανοιχτό και φιλελεύθερο, που ανοίγει δρόμους για να προχωρήσουν ανεμπόδιστα, που έχει κέντρο τον άνθρωπο». Επανέλαβε ότι «δεν θα παρακολουθήσουμε την τοξικότητα και τον τραμπισμό α λα γκρέκα. Θα πετύχουμε μαζί περισσότερα για τον καθένα αλλά και για όλους».

Για την ακρίβεια, σημείωσε τους δύο πυλώνες προσέγγισης από την Κυβέρνηση: «Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την Ε.Ε. για την παραγωγή αποφασιστικής απάντησης στο θέμα της εισαγόμενης ακρίβειας. Ταυτόχρονα δεν θα σταματήσουμε να αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα της οικονομίας μας».

Κατηγόρησε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα ότι «εξακολουθεί να παραμένει ο μόνος πολιτικός που δεν αντιλαμβάνεται τα διεθνή χαρακτηριστικά της κρίσης. Ένα δράμι πράξεις σε αυτού του είδους τις περιπτώσεις, ζυγίζει πολύ περισσότερο από τους τόνους θεωρίας», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Ερωτηθείς για τη στάση του πρωθυπουργού στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, απάντησε ότι «όπως κάνουμε πάντα, ψύχραιμα, τεκμηριωμένα, αποφασιστικά, θα αποδομήσουμε κάθε παράλογο, έωλο και ανιστόρητο επιχείρημα της Τουρκίας. Δεν πηγαίνουμε με το ζωνάρι λυμένο για καυγά, αλλά δεν θα αφήσουμε αναπάντητη οποιαδήποτε πρόκληση».

Αναφορικά με το μεταναστευτικό, επέκρινε την Τουρκία ότι «δεν έχει σταματήσει λεπτό να το εργαλειοποιεί, μη τηρώντας τη συμφωνία που έχει υπογράψει με Ε.Ε.».

Για το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών, είπε ότι «σε καιρούς αστάθειας χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα. Οι παρατεταμένες εκλογικές αναμετρήσεις δεν συμβάλλουν σε αυτό. Ευελπιστούμε ότι από τη δεύτερη κάλπη θα υπάρξει κυβέρνηση, όπως το 2019. Πάντως, η βούληση του λαού θα διαμορφώσει τις συνθήκες μετά από αυτές τις εκλογές».

Σχετικά με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες», ο κ. Οικονόμου σημείωσε: «Από τις δηλώσεις που γίνονται όπως ορίζονται από τη νομοθεσία, προκύπτουν ότι πολλά άτομα από όλα τα κόμματα έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εξετάσει βελτιώσεις που θα συνέθεταν την καλύτερη εικόνα της κοινής γνώμης για τα πολιτικά πρόσωπα. Αυτό βέβαια θα πρέπει να γίνει κατόπιν ενδελεχούς εξέτασης εν ευθέτω χρόνο».

Ειδικά για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, σχολίασε: «Δεν νομίζω να υπάρχει άλλος πολιτικός που να έχει ψαχτεί τόσο πολύ το πόθεν έσχες του, του ιδίου και της συζύγου του, κυρίως επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει υπάρξει κανένα ερώτημα αναπάντητο».

Για την ρήτρα αναπροσαρμογής, όπως είπε, αναστέλλεται επί της ουσίας από 1η Ιουλίου και αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης θα είναι να πληρώνουμε 70-90% μικρότερους λογαριασμούς.

Σε ερώτηση για τον συλληφθέντα Έλληνα πολίτη στην Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι δεν έχει «καμία σχέση με καμία ελληνική (μυστική) υπηρεσία. Όλο το προηγούμενο διάστημα ζητούσαμε να μάθουμε πράγματα για τη δίκη του, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τις τουρκικές αρχές μέχρι που έγιναν γνωστά τώρα. Παρακολουθούμε όλες τις διαδικασίες».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v