Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σιωπή Ερντογάν για Ελλάδα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε ελάχιστα και επικεντρώθηκε στην ατζέντα της Συνόδου. «Τελικά πρυτάνευσε η κοινή λογική και το καλό της Συμμαχίας και ξεπεράστηκαν οι όποιες καιροσκοπικές και ωφελιμιστικές συμπεριφορές», το σχόλιο Μητσοτάκη για την άρση του βέτο.

Σιωπή Ερντογάν για Ελλάδα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Απολύτως τίποτα δεν ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τοποθέτησή του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στη Μαδρίτη. Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε ελάχιστα και επικεντρώθηκε στην ατζέντα της Συνόδου.

Μέχρι στιγμής όλοι οι ομιλητές αναφέρονται στη ρωσική εισβολή, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή τους στην Ουκρανία και την ανάγκη ενίσχυσης της υποστήριξης.

Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη και προετοιμασμένη να δώσει απαντήσεις όταν και αν ο Τούρκος πρόεδρος θέσει θέματα που την αφορούν. Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν έχει προγραμματισμένη συνάντηση το απόγευμα στις 6:45 μ.μ. με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός, προσερχόμενος στη Σύνοδο, εξέφρασε την ικανοποίησή του, αφήνοντας, παράλληλα, αιχμές για τη στάση της Τουρκία. «Τελικά πρυτάνευσε η κοινή λογική και το καλό της Συμμαχίας και ξεπεράστηκαν οι όποιες καιροσκοπικές και ωφελιμιστικές συμπεριφορές», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v