Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου για Novartis: Οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να μετατραπούν σε κατήγορους

«Σιωπή από τον Τσίπρα για την απαλλαγή των 9 πολιτικών προσώπων», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «H συνεχής ισχυροποίηση της χώρας μας σε όλα τα μέτωπα δεν αφήνει τον Ερντογάν να ησυχάσει», πρόσθεσε.

Οικονόμου για Novartis: Οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να μετατραπούν σε κατήγορους

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την υπόθεση Novartis, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Ο κ. Τσίπρας θεώρησε σωστό, μετά την παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο, με τη δήλωσή του το Σάββατο να επαίρεται αλαζονικά και να απειλεί. Επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να ανατρέψει την πραγματικότητα και το γεγονός ότι δύο στενοί του συνεργάτες (Παππάς, Παπαγγελόπουλος) έχουν παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο. Ό,τι και να λέει, οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να μετατραπούν σε κατήγορους».

Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Οικονόμου, «σεβόμαστε και διασφαλίζουμε πλήρως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Κανένα μέλος της δικής μας Κυβέρνησης δεν προσπάθησε ποτέ να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη. Το ότι δεν παρεμβαίνουμε, επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ανατράπηκε σε ένα βαθμό η εισαγγελική πρόταση. Μας χωρίζει αγεφύρωτη άβυσσος από τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντίληψη για τη δικαιοσύνη».

Σχετικά με την ανακοίνωσή του την Παρασκευή, ύστερα από λανθασμένες διαρροές προς τους δικαστικούς συντάκτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις χαρακτήρισε «πολιτικά σχόλια για την παραπομπή του Παπαγγελόπουλου. Δεν προέβην ούτε σε προσωπικές ούτε σε δικαστικής αρμοδιότητας κρίσεις. Η πρώτη δήλωσή μου δεν ήταν ακριβής, αυτό όμως δεν αναιρεί την ουσία της υπόθεσης. Η Δικαιοσύνη απεφάνθη ποια πρόσωπα έπρεπε να παραπεμφθούν και για ποιο λόγο στο Ειδικό Δικαστήριο. Παράλληλα, έθεσε στο αρχείο, απαλλάσσοντας οριστικά, τα 9 από τα 10 πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό όμως ο κ. Τσίπρας σιωπά. Δεν μπορεί να τηρεί σιγή ιχθύος, οφείλει να απαντήσει».

Ερωτηθείς ειδικά για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα σχολίασε ότι «αυτός είναι ανάμεσα στα πολιτικά πρόσωπα που, όπως απεφάνθη η Δικαιοσύνη, δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση».

Με αφορμή την αυριανή συμπλήρωση 7 χρόνων από το «δημοψήφισμα-παρωδία», ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για τη «μεγαλύτερη πολιτική απάτη του ελληνικού λαού, καθώς μέσα σε λίγες ώρες το "όχι" μετατράπηκε σε "ναι". Ουδέποτε η χώρα δεν υπέστη τόσο μεγάλο κόστος σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Οι "Δον Κιχώτες" του ΣΥΡΙΖΑ πάλευαν με ανεμόμυλους και αυτό κόστισε πάνω από 100 δισ. Το 2015 ήθελαν να παίξουν την Ελλάδα στα ζάρια, να τη μετατρέψουν σε κράτος-παρία. Ενώ ο πρώην πρωθυπουργός επαίρετο ότι θα έσκιζε τα μνημόνια, έφερνε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο».

Για τις τελευταίες προκλήσεις Ερντογάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος «ενοχλείται γιατί η Κυβέρνηση δυναμώνει τη χώρα και εδραιώνει τη θέση της Ελλάδας. Είναι προφανές ότι η συνεχής ισχυροποίηση της χώρας μας σε όλα τα μέτωπα δεν τον αφήνει να ησυχάσει. Πρέπει να ξέρει ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Κανείς Έλληνας και καμιά πολιτική δύναμη δεν μπαίνουν σε διάλογο με το παράλογο».

Για τη θέση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που αρνείται συγκυβέρνηση με τη ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματός του, ότι «ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος είναι αυτός που θα πρέπει να είναι και πρωθυπουργός. Επιδιώκουμε αυτοδυναμία μέσα από τη δεύτερη εκλογική διαδικασία. Τους πρωθυπουργούς τούς αποφασίζει ο λαός και όχι οι μικρομεγαλισμοί ορισμένων».

Σχετικά με το μεταναστευτικό, είπε ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα διακοπής ευρωπαϊκών κονδυλίων, ούτε καταγγελία που να κινητοποιήσει τις ελληνικές αρχές να διερευνήσει. Η Ελλάδα φυλάει τα σύνορά της, σώζει ζωές και όποια καταγγελία γίνεται, διερευνάται από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v