Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εφεση κατά της αθώωσης της Ρένας Δούρου για τη Μάνδρα

Σύμφωνα με την εκτίμηση της υπεράσπισης της κ. Δούρου, η εισαγγελική έφεση είναι απαράδεκτη καθώς ασκήθηκε εκπρόθεσμα, μετά την παρέλευση του ορίου των δέκα ημερών από την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου. Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ.

Εφεση κατά της αθώωσης της Ρένας Δούρου για τη Μάνδρα

Στο εδώλιο θα καθίσουν ξανά για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα το 2017 η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και τέσσερα ακόμη άτομα, μετά από έφεση που άσκησε κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Τον περασμένο Ιούνιο, μετά από μακρά διαδικασία, αθωώθηκαν η κυρία Δούρου και τέσσερις ακόμα κατηγορούμενοι. Όλοι κρίθηκαν αθώοι από κάθε κατηγορία για τις φονικές πλημμύρες, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 25 άτομα.

Τώρα, η εισαγγελία άσκησε έφεση στην απόφαση αυτή και συγκεκριμένα όσον αφορά στην αθώωση της πρώην περιφερειάρχη και των τεσσάρων ακόμη συγκατηγορουμένων της που επίσης αθωώθηκαν. Πρόκειται για δύο πρόσωπα από το Δασαρχείο και άλλα δύο από την Πολεοδομία. Ως εκ τούτου και οι πέντε αθωωθέντες θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο, όταν η υπόθεση αυτή εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί από το σύνολο των αδικημάτων για τα οποία είχαν παραπεμφθεί σε δίκη. Αντίθετα το δικαστήριο είχε κηρύξει ενόχους οκτώ κατηγορούμενους, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών από αμέλεια. Οι κατηγορούμενοι που είχαν κηρυχθεί ένοχοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 4 έως 6 χρόνια, με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο αντιπεριφερειάρχες, κατά τον επίμαχο χρόνο, την τότε δήμαρχο Μάνδρας και πέντε τότε στελέχη, της Πολεοδομίας και της Υπηρεσίας αστυνόμευσης ρεμάτων.

Με αφορμή την άσκηση της έφεσης από την εισαγγελία, ο συνήγορος της κ. Δούρου, Θεόδωρος Σχινάς, έκανε λόγο για κίνηση που στόχο έχει να καταστήσει την πρώην αντιπεριφερειάρχη σε κατάσταση πολιτικής ομηρίας ενόψει των εκλογών.

ΣΥΡΙΖΑ: Σκοπιμότητες πίσω από την έφεση 

«Η Ρένα Δούρου αθωώθηκε πλήρως από κάθε κατηγορία για την πλημμύρα της Μάνδρας, μετά από δύο χρόνια δικαστικής διαδικασίας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως αναφέρει, «η προσπάθεια να της χρεωθούν πολιτικές επιλογές προηγούμενων δεκαετιών που οδήγησαν στην τραγωδία απέτυχε παταγωδώς.

Η, μετά από 15 ημέρες, άσκηση έφεσης κατά της αθωωτικής απόφασης λειτουργεί μόνο ως πρόσχημα για τη συντήρηση κλίματος δικαστικής ομηρίας και της Ρένας Δούρου.

Εμείς, υπερασπιζόμενοι σε κάθε περίπτωση την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, είμαστε βέβαιοι ότι τέτοιου είδους σκοπιμότητες θα αποκρουστούν και πάλι», καταλήγει.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v