Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Aπουσία του Δημοσίου από τις κατηγορίες κατά Α. Λοβέρδου για τη Novartis

Ερώτηση 42 βουλευτών στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας. Τα έγγραφα στα οποία στηρίζονται.

ΣΥΡΙΖΑ: Aπουσία του Δημοσίου από τις κατηγορίες κατά Α. Λοβέρδου για τη Novartis

Το ελληνικό Δημόσιο δεν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην ποινική υπόθεση του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis. Αυτό καταγγέλλουν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με ερώτηση που κατέθεσαν, υπό τον Παύλο Πολάκη, στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας.

Την αφορμή έδωσε η απαλλακτική πρόταση που υπέβαλε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Μαρία Κάψου προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για τον κ. Λοβέρδο, σχετικά με τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί στην υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, η συγκεκριμένη απαλλακτική πρόταση στηρίζεται σε πρόδηλα νομικά και ουσιαστικά σφάλματα, παραλείψεις και ασάφειες, αβάσιμους και καινοφανείς συλλογισμούς, παραποίηση εγγράφων και εσφαλμένη εφαρμογή και ερμηνεία του νόμου. Στην ερώτηση προς τους υπουργούς περιλαμβάνεται και σχετικό επισυναπτόμενο έγγραφο με το οποίο, όπως σημειώνουν, αποδεικνύονται πλήρως όλα τα παραπάνω.

Τα στοιχεία κατατέθηκαν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για να συσχετιστούν με την ποινική δικογραφία του Α. Λοβέρδου και ακολούθως γνωστοποιήθηκαν και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Επισημαίνουν δε την πρόσφατη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα: «εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους, η Δικαιοσύνη θα επιστρέψει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v