Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοίγει νωρίτερα η Βουλή για να συζητηθούν οι παρακολουθήσεις

Μια εβδομάδα νωρίτερα θα ανοίξει το Κοινοβούλιο για να συζητηθεί το θέμα των παρακολουθήσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής διατυπώνοντας το αίτημα να γίνει άμεσα η συζήτηση.

Ανοίγει νωρίτερα η Βουλή για να συζητηθούν οι παρακολουθήσεις

«Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει με σοβαρότητα ό,τι απαιτείται σε θεσμικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη διερεύνηση της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την κυβέρνηση για το αίτημα του κ. Τσίπρα για τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερησίας διάταξης για το θέμα αυτό στην Ολομέλεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Και επισημαίνει: «η κυβέρνηση συμφωνεί στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου και τον ορισμό της συζήτησης αυτής εντός εκείνης της εβδομάδας».

Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου.

ΣΥΡΙΖΑ:  Η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να επικρατεί της αλαζονείας και του αυταρχισμού

"Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δέχεται την πρότασή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έκτακτη σύνοδο της Βουλής και προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τις υποκλοπές.

Ωστόσο το αίτημα αφορούσε την άμεση διεξαγωγή της συζήτησης ώστε να δοθούν απαντήσεις εδώ και τώρα", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Ο κ. Μητσοτάκης όρισε τελικά αυτή τη συζήτηση για την εβδομάδα μετά τις 22 Αυγούστου, προφανώς για να κερδίσει χρόνο και να προσπαθήσει με τον προπαγανδιστικό του μηχανισμό να εξουδετερώσει τη "βόμβα".

Παρόλα αυτά το γεγονός ότι υποχρεώνεται να δεχτεί, υπό την πίεση των αποκαλύψεων και των αντιδράσεων, τη βάσανο του κοινοβουλευτικού ελέγχου που προσπαθούσε να αποφύγει, αποδεικνύει ότι η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να επικρατεί της αλαζονείας και του αυταρχισμού".

Κοντός ψαλμός αλληλούια...

Το αίτημα Τσίπρα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε πριν λίγο ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τον ενημέρωσε ότι κατέθεσε επιστολή με την οποία ζητά την διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στην Ολομέλεια για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό ΕΥΠ.

Όπως αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του προς τον κ. Τασούλα “η πολιτική ζωή της χώρας βιώνει μια από τις κρισιμότερες στιγμές της στη Μεταπολιτευτική περίοδο” και “ο Πρωθυπουργός εκμεταλλευόμενος το ότι διάγουμε περίοδο θερινών διακοπών επιχείρησε να αποφύγει την αναγκαία διαδικασία εκτενούς και δημόσιας λογοδοσίας στο χώρο που είναι το φυσικό περιβάλλον αυτής, δηλ. στη Βουλή και επέλεξε να απευθύνει διάγγελμα μέσω βιντεοσκοπημένης εξαγγελίας με προετοιμασμένο κείμενο”. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον κύριο Τασούλα να ανταποκριθεί στο αυτονόητα δημοκρατικό του καθήκον να διευκολύνει να ασκηθούν το συντομότερο όλες οι αρμοδιότητες της νομοθέτησης και του κοινοβουλευτικού ελέγχου και εκτάκτως να ορίσει προ ημερησίας συζήτηση.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πρέπει “άμεσα να πέσει φως σε όσα έχουν συμβεί με την ύψιστη διαλογική διαδικασία κριτικού ελέγχου και συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v