Συναγερμός στην κυβέρνηση από τις μεταναστευτικές ροές στον Εβρο

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το ΚΥΣΕΑ. Επί τάπητος όλα τα σενάρια και σχέδια φύλαξης των συνόρων. Κατά 80 χιλιόμετρα θα επεκταθεί ο φράχτης.

Συναγερμός στην κυβέρνηση από τις μεταναστευτικές ροές στον Εβρο

Έναν νέο -δεύτερο, μετά τον Μάρτιο του 2020- υβριδικό πόλεμο στα σύνορα του Έβρου από την Τουρκία, με εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, διαπιστώνει η κυβέρνηση, κατά τις τελευταίες μέρες.

Ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που, με τις… ευλογίες της Άγκυρας, επιχειρούν να περάσουν παρανόμως στην Ελλάδα από το βορειοανατολικό άκρο της χώρας είναι ιδιαίτερα αυξημένος, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο να τους προσδιορίζει σε 1.500 μόνο σε μία μέρα (την 20ή Αυγούστου).

Η Αθήνα, με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση των 38 μεταναστών από τη Συρία που είχαν εγκλωβιστεί επί εβδομάδες σε νησίδα του Έβρου, διαβλέπει επιχείρηση απόπειρας σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, παγίδευσης της χώρας μας και ταυτόχρονης δημιουργίας συνοριακού ζητήματος.

Την ίδια ώρα, η χαμηλή στάθμη του ποταμού έχει ανοίξει νέα περάσματα σε αυτόν, ενώ μόνο απαρατήρητοι δεν περνούν 2,5 εκατομμύρια και πλέον πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή που κατέφθασαν εσχάτως στην Κωνσταντινούπολη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος, με τον πρωθυπουργό να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους αρμόδιους υπουργούς για τη χάραξη της περαιτέρω κυβερνητικής στρατηγικής. Σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει εκτάκτως, υπό τον προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, το ΚΥΣΕΑ, με βασικό θέμα τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο. Θα τεθούν επί τάπητος όλα τα σενάρια και τα σχετικά σχέδια για την ασφάλεια των ελληνικών (και ευρωπαϊκών) συνόρων.

Ήδη, όπως έχει ανακοινωθεί από τον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, έχει αποφασιστεί ο φράχτης στα ελληνοτουρκικά σύνορα να επεκταθεί κατά 80 χιλιόμετρα, ενώ δεδομένη θεωρείται η ενίσχυση των συνοριοφυλάκων, της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων μας Δυνάμεων στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v