Βαρουφάκης: Ποτέ δεν είπα ότι με παρακολουθούσε ο Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ

«Το τηλέφωνό μου παρακολουθείτο το 2015, όταν βανάκια της γερμανικής πρεσβείας ήταν έξω από το γραφείο μου. Η πρωθυπουργία Μητσοτάκη τελείωσε», είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Βαρουφάκης: Ποτέ δεν είπα ότι με παρακολουθούσε ο Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ

Με τη φράση «ποτέ δεν είπα ότι με παρακολουθούσε ο Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ», ο Γιάνης Βαρουφάκης διέψευσε τη (σχετική) αναφορά που είχε κάνει λίγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός.

Επαναλαμβάνοντας μάλιστα τη φράση του, αφού το ζητούσαν βουλευτές της ΝΔ, τόνισε: «Ποτέ δεν είπα ότι με παρακολουθούσε ο Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν πρωτοσυνάντησα τον τότε διοικητή ΕΥΠ, τον Γιάννη Ρουμπάτη, μου ξεκαθάρισε κάτι: ότι ‘η ΕΥΠ υπό τη δική μου διοίκηση δεν παρακολουθεί Έλληνες πολίτες, παρά μόνο εάν συνομιλούν με ξένους που είναι στο στόχαστρο για την εθνική ασφάλεια’».

Και συνέχισε: «Το τηλέφωνό μου παρακολουθείτο το 2015, όταν βανάκια της γερμανικής πρεσβείας ήταν έξω από το γραφείο μου. Τα στοιχεία είναι καταγεγραμμένα. Τον Γιάννη Ρουμπάτη τον είχα εγκαλέσει για διασπορά ψευδών πληροφοριών για όσα έλεγα στο Eurogroup».

Ανεβάζοντας τους τόνους απέναντι στον πρωθυπουργό και αποκρούοντας την κατηγορία του, συνέχισε:
«Αυτά όμως είναι πλημμελήματα μπροστά στα δικά σας εγκλήματα. Δεν διόρισε ο Τσίπρας τον ανιψιό του στο Μαξίμου, δεν έβαλε ο Τσίπρας διοικητή της ΕΥΠ κάποιον που δεν είχε τα τυπικά προσόντα, δεν ανέλαβε ο Τσίπρας τον έλεγχο της ΕΥΠ, δεν δήλωσε βλαξ επειδή τάχα ‘δεν ήξερε’».

Υπενθύμισε, δε, τη θέση που είχε εκφράσει ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος: «Είχε πει ότι δεν είναι δουλειά του πρωθυπουργού να είναι θεσμικός προϊστάμενος της ΕΥΠ. Το κάνατε εσείς κύριε Μητσοτάκη και έσκασε η βόμβα στα χέρια σας. Και εξευτελισμένος και ένοχος».

Ο κ. Βαρουφάκης... αποχαιρέτησε τον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Η πρωθυπουργία σας τελείωσε. Το χειροκρότημα των βουλευτών σας ήταν αποχαιρετιστήριο».

Και κατέληξε με τη θέση: «Η αποκαθήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι απαραίτητη για να αναβιώσει η πιθανότητα για τη Δημοκρατία σ' αυτή τη χώρα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v