Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευθυντής Politico: Η ελληνική κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για την ελευθερία του Τύπου

"Μια γενναία και διακεκριμένη ρεπόρτερ δέχθηκε μπαράζ κακοποίηση αυτή την εβδομάδα. Το βιτριόλι ενθαρρύνθηκε, αν όχι υποκινήθηκε, από λανθασμένες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Είμαι περήφανος που η Νεκταρία δουλεύει σε εμάς", έγραψε.

Διευθυντής Politico: Η ελληνική κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για την ελευθερία του Τύπου

Ο διευθυντής σύνταξης τουPolitico, Τζαμίλ Αντερλίνι μέσα από τη στήλη του Politico Confidential (Politico Εμπιστευτικό) επανέρχεται και σχολιάζει το ζήτημα της παρέμβασης του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου (φωτο), σχετικά με το άρθρο της δημοσιογράφου Αναστασίας Σταμούλη για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΟ.

Κάνει λόγο για «ντροπιαστική μεταχείριση» και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να «να κάνει πολύ περισσότερα για να υποστηρίξει τις αξίες της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας του Τύπου που ισχυρίζεται ότι ασπάζεται».

Αναλυτικά το σχόλιο του Τζαμίλ Αντερλίνι, διευθυντής σύνταξης:

"Θέλω να αναφέρω στην επαίσχυντη μεταχείριση της συναδέλφου μου και συνεργάτη του Politico Νεκταρίας Σταμούλη. Μια γενναία και διακεκριμένη ρεπόρτερ με έδρα την Ελλάδα, η Νεκταρία δέχθηκε μπαράζ κακοποίηση αυτή την εβδομάδα. Το βιτριόλι ενθαρρύνθηκε, αν όχι υποκινήθηκε, από λανθασμένες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και ανώτερων συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι σχεδόν σαν οι αρχές να αποφάσισαν να αποδείξουν το δίκιο του ρεπορταζ της.

Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιογραφικής μου σταδιοδρομίας σε ένα αυταρχικό (που τείνει να είναι ολοκληρωτικό) κράτος (την Κίνα), γνωρίζω από πρώτο χέρι τους κινδύνους και τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι που τολμούν να διαπράξουν τη σωστή δημοσιογραφία. Είμαι περήφανος που η Νεκταρία δουλεύει σε εμάς και καλώ την ελληνική κυβέρνηση να κάνει πολύ περισσότερα για να υποστηρίξει τις αξίες της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας του Τύπου που ισχυρίζονται ότι ασπάζονται".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v