Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΕΞ: H Ελλάδα δεν παρασύρεται στον κατήφορο Ερντογάν

Για «καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο» κάνει λόγο το Υπουργείο Εξωτερικών. Σήμερα το τουρκικό μενού περιλάμβανε έως και αναφορές σε «ελληνική εισβολή σε νησιά» και απειλές για ξαφνική έφοδο... «Συνεχίζουμε να λειτουργούμε με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας».

ΥΠΕΞ: H Ελλάδα δεν παρασύρεται στον κατήφορο Ερντογάν

«H Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας σε πρόσφατες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.

«Θα ενημερώσουμε άμεσα τους συμμάχους και τους εταίρους μας για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών», συνεχίζει η ανακοίνωση, «προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο».

Και καταλήγει: «Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή».

Νέες απειλές Ερντογάν: Ένα βράδυ μπορεί να έρθουμε ξαφνικά στα νησιά!

Νωρίτερα εξαπέλυσε νέο κρεσέντο απειλών κατά της Ελλάδας ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε εκδήλωση στη Σαμψούντα του Πόντου.

Κάλεσε την Ελλάδα «να κοιτάξει την ιστορία της», ισχυριζόμενος ότι θα είναι «πολύ βαρύ το τίμημα αν το παρακάνει» με το να παρενοχλεί τα τουρκικά αεροσκάφη. «Ένα βράδυ μπορεί να έρθουμε ξαφνικά», απείλησε.

Έκανε και αναφορά στη Μικρασιατική Καταστροφή, από την οποία αυτές τις μέρες συμπληρώνεται ένας αιώνας: «Μην ξεχνάτε τι πάθατε στη Σμύρνη», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι στέλνουν όπλα και μαχητικά στην Ελλάδα.

Αναλυτικά, ο Ερντογάν δήλωσε: «Αυτή η νεολαία πέτυχε τη νίκη στον εθνικό αγώνα πριν από έναν αιώνα και έριξε τον εχθρό στη θάλασσα. Πρέπει να ξέρουμε καλά ποιος είναι μαζί μας και ποιος είναι εναντίον μας. Αυτή η Αμερική στέλνει όπλα στην Αλεξανδρούπολη, στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή; Στέλνει αεροπλάνα; Προσπαθεί να μας απειλήσει με τους S-300 από εκεί;

Εσύ, Έλληνα, για κοίτα την ιστορία. Αν πάτε πολύ παραπέρα, το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ. Έχουμε μόνο μία πρόταση για την Ελλάδα. Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη!

Κι αν εισβάλατε στα νησιά, όταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Ξέρετε, μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v