Τρεις δέσμες μέτρων από τον Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

«Συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω!», το κεντρικό πολιτικό μήνυμα που αναμένεται να εκπέμψει το βράδυ στη ΔΕΘ. Τα μέτρα άμεσης στήριξης και το «μακροπρόθεσμο» πακέτο. Σχέδιο έξι σημείων για την στέγη με έμφαση στους νέους.

Τρεις δέσμες μέτρων από τον Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

«Oι μήνες που ακολουθούν θα είναι προεκλογικοί. Ή συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω!».

Αυτό το μήνυμα αναμένεται να εκπέμψει ο πρωθυπουργός σήμερα από το βήμα της ΔΕΘ σε μια ομιλία, η οποία λόγω της συγκυρίας, αναμένεται να έχει έντονο πολιτικό χαρακτήρα.

Ο πρωθυπουργός και στην ομιλία και στη συνέντευξη της Κυριακής θα ξεκαθαρίσει το τοπίο μέχρι τις εκλογές, αναφέρουν πληροφορίες. Παράλληλα θα υπερασπιστεί το κυβερνητικό έργο των τελευταίων τριών χρόνων.

Αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν μέτρα σε τρείς χρονικούς κύκλους:

Α) μέτρα στήριξης άμεσης εφαρμογής, μέχρι το τέλος του 2022. Αφορούν κυρίως την ενέργεια και την ακρίβεια.

Β) Μεγάλες αλλαγές, που ενεργοποιούνται απ’ τις αρχές του 2023 και θα παραμείνουν σε μόνιμη βάση.

Γ) Και ένα σχέδιο έξι σημείων για ένα κρίσιμο πρόβλημα της εποχής: τη στέγαση, ιδίως  των νέων ανθρώπων και ζευγαριών, ώστε για να αποκτήσουν ή να μισθώσουν φθηνότερο σπίτι. Οι δράσεις αυτές ξεκινούν από τον άλλο μήνα, ενώ εκείνες που προϋποθέτουν νέες κατασκευές θα αναπτύσσονται σταδιακά.

Σε ότι αφορά το αφήγημα για την επόμενη ημέρα ο πρωθυπουργός αναμένεται να σημειώσει ότι «δικό μου όνειρο είναι η Ελλάδα του 2030 να έχει βγει ακόμη πιο δυνατή από τις κρίσεις. Με τις σημερινές μεταρρυθμίσεις σε πλήρη ισχύ. Σε εξέλιξη, εκείνες της επόμενης 4ετίας. Και με τον τόπο έτοιμο να αναμετρηθεί με τα στοιχήματα της επόμενης δεκαετίας».

«Ο μέσος μισθός θα αγγίζει, τότε, τον ευρωπαϊκό. Και οι συντάξεις θα ακολουθούν τη μεγέθυνση της ανάπτυξης. Η Ψηφιακή Κάρτα θα ισχύει σε κάθε χώρο εργασίας. Εκεί, όμως, οι θέσεις θα είναι στην πλειοψηφία τους σταθερές».

Σε ότι αφορά δε το πολιτικό τοπίο αναμένεται να δώσει έμφαση στην ανάγκη της σταθερότητας. «Οταν έρχεται καταιγίδα, χρειάζεται σταθερό τιμόνι και ικανός καπετάνιος»…

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v