Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηλιόπουλος: «Οποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει» το δόγμα Μαξίμου για τον δύσκολο χειμώνα

«Η δήλωση του κυρίου Πέτσα είναι σοκαριστική. Προσβάλλει 700.000 νοικοκυριά που επέλεξαν το φυσικό αέριο και καλούνται σήμερα να ξαναπληρώσουν νέες εγκαταστάσεις για να μπορέσουν να ζεσταθούν», επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Τι απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ηλιόπουλος: «Οποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει» το δόγμα Μαξίμου για τον δύσκολο χειμώνα

Ο κ. Πέτσας σήμερα το πρωί ανακοίνωσε το κυβερνητικό δόγμα για τον επικείμενο δύσκολο χειμώνα: «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλιόπουλος.

Οπως επισημαίνει, «η δήλωση αυτή απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ήδη χάσει ή περιορίσει το στοιχειώδες δικαίωμα στη θέρμανση εξαιτίας της επιλογής της ΝΔ να επιδοτήσει τους κερδοσκόπους και να αφήσει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια.

Η δήλωση του κυρίου Πέτσα είναι σοκαριστική. Προσβάλλει 700.000 νοικοκυριά που επέλεξαν το φυσικό αέριο και καλούνται σήμερα να ξαναπληρώσουν νέες εγκαταστάσεις για να μπορέσουν να ζεσταθούν.

Προσβάλλει όλη την ελληνική κοινωνία που εδώ και μήνες παρακολουθεί μια αδιάφορη και κυνική κυβέρνηση να πορεύεται με το δόγμα της ατομικής ευθύνης και της προκλητικής στήριξης των λίγων και ισχυρών.

Νομίζαμε ότι ο κ. Πέτσας θα έμενε στην ιστορία με τη δυσώνυμη λίστα του. Τελικά θα είναι αυτός που μαζί με τον κ. Μητσοτάκη θα μας θυμίζει το σύγχρονο «ας φάνε παντεσπάνι». Ας μην έχουν καμία αμφιβολία. Οι μέρες της πολιτικής τους αλαζονείας είναι μετρημένες», καταλήγει. 

Πέτσας: Αποσπασματική προβολή μιας φράσης που διαστρεβλώνει την αλήθεια 

Εξηγήσεις δίνει με ανάρτησή του στο Twitter ο αναπληρωτής υπουργός, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση. Ο κ. Πέτσας κάνει λόγο για αποσπασματική προβολή μιας φράσης που διαστρεβλώνει την αλήθεια. 

«Αναφερόμουν στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά, ενώ στο σήμερα, στην προσαρμοστικότητα όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τεράστιες προκλήσεις όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση», σημειώνει. 

 

ΣΥΡΙΖΑ: Οσο δεν πάει σπίτι του είναι φανερό ότι δεν μιλάμε για λάθος

«Η κυβέρνηση ζητάει από χιλιάδες πολίτες να πάνε από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο. Στο απλό δημοσιογραφικό ερώτημα αν η κυβέρνηση θα στηρίξει το κόστος μετάβασης ο κ. Πέτσας απάντησε κυνικά με τη φράση "όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει"», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Τώρα έρχεται να μας πει ότι ήταν μια "ατυχής στιγμή" και ταυτόχρονα μιλάει για προσπάθεια διαστρέβλωσης και εκμετάλλευσης.

Ο κυνισμός και η αλαζονεία συναντά την κοροϊδία. Όσο δεν πάει σπίτι του είναι φανερό ότι δεν μιλάμε για λάθος. Μπροστά στον δύσκολο χειμώνα η γραμμή Μητσοτάκη είναι: "όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει", καταλήγει η ανακοίνωση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v