Ανδρουλάκης: Δημοκρατική ανατροπή με ΠΑΣΟΚ απέναντι σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στα περί “τερατογέννησης” από τη Θεσσαλονίκη. “Αυτό ήταν πάντα το ΠΑΣΟΚ: ένας υπηρέτης για τον λαό και την πατρίδα”. Ιδιαίτερη αναφορά στην παρακολούθησή του από “το επιτελικό παρακράτος Μητσοτάκη που ελέγχει την εξουσία”. Προτάσεις για το κοινωνικό κράτος.

Ανδρουλάκης: Δημοκρατική ανατροπή με ΠΑΣΟΚ απέναντι σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Tο δικό του δίλημμα προς τις εκλογές έθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της ΔΕΘ: “Δημοκρατική ανατροπή με το ΠΑΣΟΚ ή ανοχή στον καθεστωτισμό και τον λαϊκισμό με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Η υπόσχεση, είπε, είναι να γίνει η διακυβέρνηση “λιμάνι ασφάλειας και προοπτικής, ασπίδα για τους πολίτες και κυρίως τους πιο ευάλωτους”, προσθέτοντας εμφατικά: “Διότι αυτό ήταν πάντα το ΠΑΣΟΚ: ένας υπηρέτης για τον λαό και την πατρίδα”.

Διατηρώντας τη γραμμή των ίσων αποστάσεων, άσκησε έντονη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Αλέξη Τσίπρα, τους οποίους κατηγόρησε ότι τους ενώνει ο κυνισμός, οι παρακολουθήσεις και η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης.

Υπεραμυνόμενος της εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης “ώστε να μην είναι οι πολίτες εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε δύο κακές επιλογές”, σχολίασε τα περί “τερατογέννησης” που είπε ο πρωθυπουργός την Κυριακή από τη ΔΕΘ: “ο κ.Μητσοτάκης πάνω στην απελπισία του επιστρατεύει ψεκασμένα σενάρια”, είπε.

“Επιτελικό παρακράτος Μητσοτάκη”

Όπως αναμενόταν στάθηκε ιδιαίτερα στην υπόθεση της παρακολούθησης του από την ΕΥΠ, κάνοντας λόγο για “επιτελικό παρακράτος Μητσοτάκη που ελέγχει την εξουσία” και μετέτρεψε το “όλα στο φως” στο “όλα στο σκοτάδι”.

Έθεσε δε, το ρητορικό ερώτημα για τους λόγους που οδήγησαν στην καταστροφή του φακέλου με τα αρχεία της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ, δίνοντας ο ίδιος την απάντηση: “αν υπήρχε σήμερα ο φάκελος θα ρωτούσαμε ‘τι βρήκαν’ και θα διαψευδόταν το επιχείρημα του ‘εθνικού κινδύνου’”.

Υπεραμύνθηκε μάλιστα της άρσης του απορρήτου ώστε “ο ελληνικό λαός να μάθει τι ακριβώς έχει συμβεί” και κατηγόρησε τον κ.Μητσοτάκη για “στρατηγική πλήρους συγκάλυψης”.

Το νέο κοινωνικό κράτος

Ο κ.Ανδρουλάκης ανέπτυξε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για “το κοινωνικό κράτος στις νέες συνθήκες” δίνοντας έμφαση στο πρόβλημα της στέγης (“πρώτοι εμείς το αναδείξαμε”).

Επίσης μίλησε για ρήτρα απασχόλησης για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, για κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για αξιοπρεπές εγγυημένο εισόδημα στους συνταξιούχους με νέο ΕΚΑΣ και για αποπληρωμή χρεών προς Εφορία και Ταμεία με 120 δόσεις, τονίζοντας ότι ο συνολικός αριθμός των κόκκινων δανείων ξεπερνά το ένα εκατομμύριο.

Μίλησε επίσης για επενδύσεις σε υποδομές, κίνητρα για ενίχυση των παραγωγικών επενδύσεων, χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης και στήριξη των αγροτών/κτηνοτρόφων απέναντι στην ακρίβεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v