Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαδοχικές συναντήσεις Δένδια με τους ΥΠΕΞ Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας

«Επιβεβαιώνοντας τις στρατηγικές σχέσεις Ελλάδας - Αιγύπτου, συζητήσαμε τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας σε πλήθος τομέων, περιλαμβανομένου της ενέργειας και ανταλλάξαμε απόψεις για τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Μέση Ανατολή» επισήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Διαδοχικές συναντήσεις Δένδια με τους ΥΠΕΞ Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας

Οι στρατηγικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου επιβεβαιώθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

«Επιβεβαιώνοντας τις στρατηγικές σχέσεις Ελλάδας - Αιγύπτου, συζητήσαμε τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας σε πλήθος τομέων, περιλαμβανομένου της ενέργειας και ανταλλάξαμε απόψεις για τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Μέση Ανατολή» επισήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας. Κατόπιν, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Επίσης, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης ο υπουργός Εξωτερικών είχε σύντομη συνάντηση με τον Σαουδάραβα ομόλογό του πρίγκιπα Φάισαλ μπιν Φαρχάν (Faisal bin Farhan).

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας είχε σύντομες συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον ομόλογό του Νίκολα Σελάκοβιτς, καθώς και με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα. Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ουκρανία, αναφέρεται σε άλλη ανάρτηση.

Ακόμα, πριν από την έναρξη της γενικής συζήτησης της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο υπουργός Εξωτερικών είχε σύντομη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι και τον ομόλογό του Μπουγιάρ Οσμάνι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v