Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κόκκινο» Οικονόμου στη συνεργασία ΝΔ - Ελληνικής Λύσης

Η Ελλάδα δεν αμαυρώνεται από την χυδαία προπαγάνδα του Ερντογάν, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Κόκκινο» Οικονόμου στη συνεργασία ΝΔ - Ελληνικής Λύσης

«Δεν εξετάζει μετεκλογική σύμπραξη με την Ελληνική Λύση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα. Για να συγκυβερνήσεις με κάποιον, όπως εξήγησε, «πρέπει να έχεις ελάχιστο κοινό παρανομαστή με αυτόν σε θέματα αρχών και αξιών. Τέτοιος δεν υπάρχει με τον κ. Βελόπουλο, ο οποίος κοιτάζει προς την Ανατολή ενώ εμείς προς τη Δύση. Ούτε το σκέφτεται η κυβέρνηση ούτε τέτοιο ενδεχόμενο υπάρχει».

Άλλωστε, τόνισε ο κ. Οικονόμου, «δεν θεωρούμε ότι μέσα στο πλαίσιο της ενισχυμένης αναλογικής, στις δεύτερες εκλογές, η ΝΔ θα χρειαστεί να συνεργαστεί με κάποιο άλλο κόμμα για να κυβερνήσει. Εκτιμούμε ότι οι Έλληνες πολίτες θα μας δώσουν τη δυνατότητα να ξανασχηματίσουμε κυβέρνηση όπως το 2019».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «με εκλογικό χρόνο δεν κάνουμε παιχνίδια. Υπάρχει σαφής εκλογικός ορίζοντας και σταθερή κυβέρνηση με ικανότητα να διαχειρίζεται με επάρκεια και αποτελεσματικότητα όλες τις κρίσεις».

Με αφορμή την ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο κ. Οικονόμου σχολίασε: «Ο κ. Ερντογάν, σε μια απαράδεκτη κίνηση, επιχείρησε να χρησιμοποιήσει το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να διαδώσει fake news και να διαβάλει την Ελλάδα. Προφανώς χρειάζεται θράσος, για να χρησιμοποιεί το βήμα του ΟΗΕ ένας ηγέτης που συστηματικά παραβιάζει τη νομιμότητα. Η Τουρκία έχει απομακρυνθεί από τη Δύση και βρίσκεται εκτός πλαισίου. Για να επικαλείται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο πρέπει πρώτα να τα σέβεται».

Η Τουρκία, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «πρέπει να δώσει απαντήσεις γιατί παραβιάζει συμφωνίες που έχει υπογράψει και εργαλειοποιεί τους μετανάστες ενθαρρύνοντάς τους να περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας, πρέπει να απαντήσει για το τι συνέβη στην ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, για τις γενοκτονίες, για την Κύπρο, για το casus belli. Η Ελλάδα δεν αμαυρώνεται από την χυδαία προπαγάνδα του Ερντογάν, θα είναι πάντα το προπύργιο του ελεύθερου κόσμου».

Όσο για την απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αυριανή ομιλία του επίσης στον ΟΗΕ, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως «με επιχειρήματα που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο, με σύμμαχο την αλήθεια και την ιστορία, που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, θα δώσει δέουσες απαντήσεις. Θα αναδείξει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή και παράλληλα θα αναδείξει και τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας που φτάνουν και μέχρι την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας». Έκανε δε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός, λόγω της παρέμβασης Ερντογάν, θα αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην Τουρκία σε σχέση με αυτό που αρχικά είχε προγραμματίσει.

Αναφορικά με τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για την απόπειρα παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι έχουν ειπωθεί στην Επιτροπή όσα διακινούνται με κομματικές διαρροές σε συγκεκριμένα μέσα. «Αυτό που αναμφίβολα προκύπτει είναι ότι ουδείς αμφισβητεί τη νομιμότητα επισύνδεσης του τηλεφώνου κ. Ανδρουλάκη», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v