Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία βρίσκεται απομονωμένη, λόγω της συμπεριφοράς της

ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι παρόλο που ο Τούρκος Πρόεδρος θέλει να ρίξει τις ευθύνες για τον αποκλεισμό του από τη Δυτική Συμμαχία στην Ελλάδα, «η Τουρκία» -όπως είπε- «βρίσκεται απομονωμένη, λόγω της συμπεριφοράς της».

Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία βρίσκεται απομονωμένη, λόγω της συμπεριφοράς της

«Χρειάζεται μία ισχυρή απάντηση με εθνικό μέτωπο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Real.

Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «θα αναδείξει όλα αυτά τα ψέματα τα οποία προσπάθησε να εμφανίσει ο κ. Ερντογάν προχθές», εκτίμησε ο κ. Βαρβιτσιώτης και κάλεσε, παράλληλα, την αντιπολίτευση να είναι «πολύ προσεκτική» σε θέματα εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού και να μην υιοθετεί επιχειρήματα της άλλης πλευράς.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι παρόλο που ο Τούρκος Πρόεδρος θέλει να ρίξει τις ευθύνες για τον αποκλεισμό του από τη Δυτική Συμμαχία στην Ελλάδα, «η Τουρκία» -όπως είπε- «βρίσκεται απομονωμένη, λόγω της συμπεριφοράς της».

«Έχει εξοργίσει πλέον τον ευρωπαϊκό περίγυρο με την επαμφοτερίζουσα στάση της», αλλά και «οι Ηνωμένες Πολιτείες το έχουν αντιληφθεί, αφού έχουν διακόψει την οποιαδήποτε παροχή στρατιωτικού υλικού προς την Τουρκία».

Στο θέμα της ενεργειακής κρίσης, επανέλαβε ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ίδιος δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος, σημειώνοντας ότι έχουν αρχίσει πλέον να συγκλίνουν οι απόψεις των κρατών-μελών και να συνειδητοποιείται ολοένα και περισσότερο η ανάγκη για μία κοινή απάντηση της ΕΕ. Και προσέθεσε ότι από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το μέγεθος της κρίσης, έχει φτιάξει το μεγαλύτερο πακέτο στήριξης της κοινωνίας από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v