Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Ιαπωνία o αναπληρωτής ΥΠΕΞ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Ποιους αξιωματούχους πρόκειται να συναντήσει. Γύρω από ποια θέματα διαμορφώνεται η πολιτική ατζέντα.

Στην Ιαπωνία o αναπληρωτής ΥΠΕΞ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Στην Ιαπωνία θα βρίσκεται τις επόμενες μέρες o αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες της χώρας, ενώ θα προετοιμάσει το έδαφος για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη τους προσεχείς μήνες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η αφορμή για την εκεί μετάβασή του ήταν η εξόδιος ακολουθία του δολοφονηθέντος τον περασμένο Ιούλιο πρώην Πρωθυπουργού Shinzo Abe. Στις προγραμματισμένες συναντήσεις του συγκαταλέγεται και αυτή με τον τον Ιάπωνα υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Οι δύο άνδρες αναμένεται να προχωρήσουν σε ανταλλαγή απόψεων στον τομέα της ψηφιακής σύγκλισης και των νέων τεχνολογιών.

Επιπλέον οι επαφές του κ. Βαρβιτσιώτη με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ της Ιαπωνίας λαμβάνουν χώρα σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για την παγκόσμια κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό η πολιτική ατζέντα επικεντρώνεται στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ιαπωνίας, στην κατάσταση στην Ουκρανία και στις κυρώσεις στη Μόσχα, στην εμβάθυνση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, στην απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Τόκιο, αλλά και στον διεθνή και περιφερειακό ρόλο της Ιαπωνίας.

Τέλος, από τα τετ-α-τετ δεν θα μπορούσαν να λείψουν επίσης θέματα όπως η ενεργειακή κρίση και η κλιματική αλλαγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v