Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πηγές ΥΠΕΞ: Τουλάχιστον ατυχείς οι δηλώσεις του επικεφαλής της κυβέρνησης στη Λιβύη

«Ο κ. Dbeiba προσπαθεί να συγκρίνει δύο τελείως διαφορετικές καταστάσεις, μία η οποία είναι καθ' όλα νόμιμη και μία η οποία είναι παράνομη, άκυρη και ανυπόστατη», υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι.

Πηγές ΥΠΕΞ: Τουλάχιστον ατυχείς οι δηλώσεις του επικεφαλής της κυβέρνησης στη Λιβύη

Οι χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης αναφορικά με την υπογραφή του μνημονίου μεταξύ της κυβέρνησής του και της Τουρκίας είναι τουλάχιστον ατυχείς, καθώς προσπαθεί να συγκρίνει δύο τελείως διαφορετικές καταστάσεις, υπογραμμίζουν διπλωματικές πηγές της Αθήνας. 

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια χθεσινοβραδινής ομιλίας του, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης Abdulhamid Dbeiba αναφέρθηκε σε διαφορά που έχει η Λιβύη με την Ελλάδα όσον αφορά τον ορισμό της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η Λιβύη θα πραγματοποιήσει έρευνες στη βάση του τουρκο-λιβυκού "μνημονίου" και ότι η πλευρά του δεν θα παραχωρήσει τα δικαιώματα της Λιβύης.

Προφανώς ο κ. Dbeiba προσπαθεί να συγκρίνει δύο τελείως διαφορετικές καταστάσεις, μία η οποία είναι καθ' όλα νόμιμη και μία η οποία είναι παράνομη, άκυρη και ανυπόστατη, υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v