Μυστικό πόρισμα για τις υποκλοπές λόγω «απορρήτου» ζητά η ΝΔ

«Πώς θα μείνει κρυφό αφού θα γίνει συζήτηση και ψηφοφορία στην Ολομέλεια;» αντιτείνει η αντιπολίτευση. ΣΥΡΙΖΑ: Στέλνουμε στη Δικαιοσύνη το δικό μας πόρισμα για τα περαιτέρω. Πώς τοποθετείται η κυβερνητική πλευρά.

Μυστικό πόρισμα για τις υποκλοπές λόγω «απορρήτου» ζητά η ΝΔ

Τίτλοι τέλους στην Εξεταστική Επιτροπή αλλά όχι και στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Αυτό διαμηνύει στην κυβέρνηση η αντιπολίτευση, μετά την καταληκτική συνεδρίαση της Επιτροπής και την έγκριση, όπως αναμενόταν λόγω πλειοψηφίας, του πορίσματος που συνέταξε η ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρός της, βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, πρότεινε να κρατηθούν μυστικά τόσο το πόρισμα όσο και οι θέσεις της αντιπολίτευσης, λόγω «απορρήτου».

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίστηκε ότι «δεν είναι δυνατόν να μείνουν κρυφά όλα αυτά, εφόσον θα γίνει συζήτηση και ψηφοφορία στην Ολομέλεια»,  θέτοντας και το (πρακτικό) ερώτημα: «Οι 300 βουλευτές θα πρέπει να πάνε σε ένα δωμάτιο να διαβάσουν 2.800 σελίδες, που είναι τα πρακτικά, για να τοποθετηθούν και να ψηφίσουν στην Ολομέλεια;».

Σε κάθε περίπτωση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωστοποίησε ότι θα παραδώσει το δικό του πόρισμα στη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης.

Όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές, μάλιστα, «εκκρεμεί η συζήτηση στη Βουλή της υπόθεσης παρακολούθησης του Χρήστου Σπίρτζη από το Predator», ενώ επισημαίνουν ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διερευνά, προς το παρόν, το πώς διέρρευσαν οι παρακολουθήσεις και όχι πώς και γιατί έγιναν.

Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης ενορχήστρωσε τις υποκλοπές

Σε δήλωση προέβη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Εξεταστική Δημήτρης Τζανακόπουλος:

«Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι διαδικασίες της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές, τις οποίες διαδικασίες επιχείρησε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας, με εντολή της Κυβέρνησης, να μετατρέψει σε εργαλείο συγκάλυψης. Δεν τα κατάφερε.

Από όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες προκύπτει ότι η ΕΥΠ παρανόμως παρακολουθούσε τόσο τον κ. Ανδρουλάκη όσο και τον κ. Κουκάκη, όχι μόνο με τη διαδικασία της επίσημης επισύνδεσης, αλλά και με αξιοποίηση του παράνομου και κακόβουλου λογισμικού predator.

Πρόκειται για παράνομες ενέργειες για τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε απλώς γνώση, αλλά βάσιμα μπορεί να υποστηριχθεί ότι τις ενορχήστρωσε.

Οι ευθύνες αυτές της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη θα αποκαλυφθούν με τη χρήση όλων των διαθέσιμων κοινοβουλευτικών μέσων».

 Δ. Μαρκόπουλος (ΝΔ): Νόμιμες όλες οι επισυνδέσεις

Ως χάρτινος πύργος κατέρρευσαν οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης. Από τις 6 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν έξι εβδομάδες διαρκών εργασιών της εξεταστικής επιτροπής, 5.000 έγγραφα-σελίδες από καταθέσεις από μαρτυρίες, από στοιχεία, για πρώτη φορά στην ιστορία κατέθεσαν τρεις πρώην και ένας νυν διοικητές της ΕΥΠ.

Από τα παραπάνω στοιχεία τεκμαίρεται πως δεν προέκυψε καμιά σύνδεση μεταξύ του predator και των κυβερνητικών υπηρεσιών, πολύ περισσότερο της ΕΥΠ. Ολες οι επισυνδέσεις ήταν νόμιμες. Οι μόνες απαντήσεις που δεν δόθηκαν ήταν οι λόγοι για τους οποίους οι κύριοι κύριοι Πιτσιόρλας και Σαγιάς παρακολουθούνταν από την κυβέρνηση του κύριου Τσίπρα.

Ευ. Λιακούλη (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ): Για τους ιστορικούς του μέλλοντος

Σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε ακόμη και το πόρισμα να μείνει απόρρητο. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πολλά να πει. Οι πολίτες όμως οφείλουν τώρα να κρίνουν, να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν όλους μας.

Ν. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Ολοκληρώθηκε η κοροϊδία

Η κοροϊδία ολοκληρώθηκε. Έγινε συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης των υποκλοπών. Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι όλα είναι καλώς καμωμένα είναι εντελώς προκλητικοί. Υπάρχουν τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τις υποκλοπές αλλά και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των υποκλοπών, στην έδρα της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ.

Εμεινε στο απυρόβλητο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της χώρας μας, που επιτρέπει τις μαζικές και προληπτικές παρακολουθήσεις όλων, καθώς επίσης και οι δράσεις των κρατικών και παρακρατικών, εγχώριων και ξένων, μυστικών υπηρεσιών. Τα πολιτικά παιχνίδια τα οποία προσπαθούν να αξιοποιήσουν την υπόθεση για την επόμενη ημέρα, με στόχο τον εγκλωβισμό των συνειδήσεων, δεν πρέπει να περάσουν. Η προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι υπόθεση του λαού και δεν πρέπει να την εκχωρεί σε κανέναν σωτήρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v