Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Καλό κλίμα» στη συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Ακάρ διαπιστώνει το Μαξίμου

Ο Έλληνας Υπουργός διεμήνυσε ότι η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί όσο η τουρκική πλευρά συνεχίζει να διατυπώνει επιθετική ρητορική. Ανοικτό κανάλι επικοινωνίας.

«Καλό κλίμα» στη συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Ακάρ διαπιστώνει το Μαξίμου

Συνάντηση είχε πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ στο περιθώριο της Συνόδου των αρμόδιων υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Η Τουρκία είχε εκφράσει από χθες την πρόθεσή της να υπάρξει συνάντηση των δύο ανδρών με την ελληνική πλευρά να μην διαψεύδει αλλά ούτε και να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο.

Νωρίτερα ο Ελληνας υπουργός Αμυνας είχε συνομιλίες με τον αμερικανό ομόλογό του. 

Ειδικότερα, ο κ. Λόιντ σημείωσε στο Twitter: «Συναντήθηκα σήμερα με τον Έλληνα υπουργό Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για να συζητήσουμε τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία και τη σημασία της περιφερειακής σταθερότητας».

Σε ότι αφορά τη συνάντηση Παναγιωτόπουλου-Ακάρ κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για θετικό κλίμα. Η συνάντηση των δύο υπουργών είχε διάρκεια 40 λεπτά. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας Υπουργός διεμήνυσε ότι η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί όσο η τουρκική πλευρά συνεχίζει να διατυπώνει επιθετική ρητορική και απειλές που φθάνουν μέχρι την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

Συμφωνήθηκε, επίσης, να μείνει ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, προκειμένου να αποκατασταθεί ο διάλογος στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, όπως αρμόζει σε Συμμάχους στο ΝΑΤΟ.

H ανακοίνωση του ΥΠΑΜ

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας κ. Χουλουσί Ακάρ (Hulusi Akar), στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Υπογραμμίστηκε η σημασία διατήρησης ανοικτών δίαυλων επικοινωνίας και συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, και η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v