Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Εξωθεσμικά κέντρα θα ήθελαν πιεσμένο πρωθυπουργό

Ο εκσυγχρονισμός της χώρας ενόχλησε πολλούς. Εμείς της ΝΔ δεν μασάμε, δηλώνει ο πρωθυπουργός. «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», το σχόλιο για τις υποκλοπές. Θα περιμένουμε την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης.

Μητσοτάκης: Εξωθεσμικά κέντρα θα ήθελαν πιεσμένο πρωθυπουργό

 Καλούμαστε να αναδείξουμε το έργο της κυβέρνησης, επιβεβαιώνοντας ότι «το είπαμε και το κάναμε» τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ενόψει όπως είπε των εκλογών του 2023. 

Μετατρέψαμε τις δυσκολίες και ευκαιρίες. Η ανάπτυξη φέτος αγγίζει το 6% δήλωσε ο πρωθυπουργός και έκανε εκτενή αναφορά σε επενδύσεις που έρχονται στην Ελλάδα και έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η ανάπτυξη μας επιτρέπει να μειώνουμε φόρους και να αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό αλλά και τις συντάξεις είπε.

Ολα σχετίζονται

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ότι με ένα πόλεμο στην Ευρώπη και ένα απρόβλεπτο γείτονα. Στην εσωτερική κατάσταση στη χώρα όπου επιχειρείται η ενεργειακή κρίση να γίνει λόγος κοινωνικής αναταραχής αλλά και στη προσπάθεια να παγιωθεί μια αρρωστημένη πολιτική ατμόσφαιρα που θα δυσκολεύει τις μεταρρυθμίσεις.

Ο δραστικός εκσυγχρονισμός της χώρας έχει ενοχλήσει πολλούς. Εχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα που επηρέαζαν εξωθεσμικά την πορεία της. Αυτά τα κέντρα θα ήθελαν πολύ ένα πιεσμένο πρωθυπουργό. Κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς της ΝΔ δεν μασάμε. 

Οι υποκλοπές

Σφοδρή επίθεση έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε αντιδρά στα πάντα αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε «εθνικό μειονέκτημα». Προετοιμάζουν την ήττα τους αμφισβητώντας ακόμα και το κεκτημένο της μεταπολίτευσης: το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο αριστερός Τραμπισμός σε όλο το μεγαλείο του.

Μπερδεύουν συνειδητά κακόβουλα λογισμικά με νόμιμες επισυνδέσεις. Προσπαθούν να πείσουν ότι δεν είχα άλλη δουλεία από το να ακούω υπουργούς και τις γυναίκες τους.

Επικαλούνται «λίστες» χωρίς αποδείξεις. Συκοφαντούν και λένε να αποδείξουμε εμείς ότι είμαστε αθώοι.
Όπως είπε από το 2016 δρούσε στην Ελλάδα το λογισμικό Pegasus. Εχω βάσιμες υποψίες ότι μπορεί να παρακολουθούσαν τα τηλέφωνά μου. Ο κος Τσίπρας που γνώριζε τη λειτουργία κακόβουλων λογισμικών έσπευσε να αλλάξει τον ποινικό κώδικα που εμπόδιζε τη χρήση και εμπορία ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης.

Η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη που θα κάνει ότι πρέπει για να μην υπάρχουν σκιές και να διαλυθούν τα νέφη τοξικότητας. «Οτι απαιτείται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από τη Δικαιοσύνη. Θα αναμένουμε την ετυμηγορία της».

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Αναγνωρίσαμε τις ευθύνες στην υπόθεση Ανδρουλάκη.

Δεν θα δεχτούμε καμία υπονόμευση

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «η ΝΔ και εγώ προσωπικά είμαστε εμπόδιο σε κάποιους ισχυρούς, αλλά λίγους. Δεν πειράζει, μας αρκεί που είμαστε με τους πολλούς. Και στο όνομά τους δηλώνω ότι δεν θα δεχθούμε καμία υπονόμευση, κανένα φρένο στις αλλαγές που δεσμευτήκαμε να κάνουμε. Άλλο το τερέν της πολιτικής και άλλο το γήπεδο των ιδιωτικών συμφερόντων. Όποιος τα μπερδεύει, μετατρέπει σε αρένα τη δημόσια ζωή. Είναι κάτι που δεν πρέπει να επιτρέψουμε. Αυτή η κυβέρνηση έχει άλλωστε αποδείξει ότι τους επιχειρηματίες τους θέλει συμμάχους, αλλά ούτε υποβολείς, ούτε ρυθμιστές τους θέλει και τους ανέχεται».

Και συνέχισε ο πρωθυπουργός: «Επαναλαμβάνω προς κάθε κατεύθυνση, ο καθένας το ρόλο του. Υπουργοί και βουλευτές μας, αλλά και όλα τα στελέχη μας έχουν ατσαλωθεί από την πρόοδο της χώρας και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ας μην αμφισβητήσει λοιπόν κανείς την ενότητα και την αποφασιστικότητά μας. Έχω προτείνει άλλωστε στον κ. Τσίπρα να δοκιμάσει να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στη Βουλής αλλά δεν τολμά. Σε όσους θέλουν την Ελλάδα μπανανία, τους απαντώ λάθος διεύθυνση. Και εκείνους που ονειρεύονται αδύναμες κυβερνήσεις για να γίνονται οι ίδιοι πιο δυνατοί τους προειδοποιώ: θα είμαστε απέναντί τους, είμαι εκλεγμένος από το λαό και σε αυτόν τελικά λογοδοτώ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την επόμενη κάλπη ως «μια από τις πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης. Η πρώτη κάλπη έχει το βάρος της τελικής. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από χαλαρές ψήφους και θολά μηνύματα. Στόχος μας είναι ένας η αυτοδύναμη Ελλάδα με πρωταγωνίστρια τη ΝΔ».

Το κεντρικό δίλημμα των εκλογών, όπως είπε, «είναι σαφές: Θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Ποιος είναι ικανός να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις κρίσεις, θωρακίζοντας, την πατρίδα, αναπτύσσοντας την οικονομία και στηρίζοντας διαρκώς την κοινωνία; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικεφαλής Κυβέρνησης ΝΔ ή ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Ο πολίτης μπορεί να συγκρίνει την αλήθεια και τις πράξεις με τα συνθήματα και τις υποσχέσεις, μπορεί να διακρίνει μία καλή κυβέρνηση που κάνει και λάθη, από μία πραγματικά λάθος κυβέρνηση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v