Οικονόμου: Η ίδια «τεχνογνωσία» στις υποθέσεις Νovartis και υποκλοπών

«Όσο η Δικαιοσύνη προχωρά την έρευνα και τη διαλεύκανση της υπόθεσης, τόσο έρχονται στην επιφάνεια ενδιαφέρουσες απόψεις, όπως ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ή ότι πρέπει να ξαναφορέσουν κάποιοι κουκούλες για να καταθέσουν», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οικονόμου: Η ίδια «τεχνογνωσία» στις υποθέσεις Νovartis και υποκλοπών

«Το έργο με τους προστατευόμενους μάρτυρες το έχουμε ξαναδεί, με τα γνωστά αποτελέσματα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, όσον αφορά τη σχετική τοποθέτηση του δικηγόρου και τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ματζουράνη.

«Όσο η Δικαιοσύνη προχωρά την έρευνα και τη διαλεύκανση της υπόθεσης, τόσο έρχονται στην επιφάνεια ενδιαφέρουσες απόψεις, όπως ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ή ότι πρέπει να ξαναφορέσουν κάποιοι κουκούλες για να καταθέσουν. Η  ίδια τεχνογνωσία που οδήγησε να στοχοποιηθούν αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Νovartis. Το θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων βέβαια το αξιολογεί και το θεσπίζει η Δικαιοσύνη, εμείς πολιτικά το κρίνουμε», σημείωσε.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε σε επτά καινοτομίες που υποστήριξε ότι έχει το νομοσχέδιο για τη νέα δομή και την εσωτερική λειτουργία της ΕΥΠ. Όπως είπε, αρχικά θα υπάρχει ομάδα ελέγχου εντός ΕΥΠ, επικεφαλής της θα μπορεί να τοποθετείται μόνο διπλωμάτης ή αξιωματικός, καθιερώνεται ειδική διαδικασία για άρση του απορρήτου για πολιτικά πρόσωπα, απαγορεύεται με ποινή φυλάκισης η κατοχή, η χρήση και η εμπορία λογισμικών παρακολούθησης, οποιοσδήποτε πολίτης που παρακολουθήθηκε με την επίκληση "εθνικής ασφάλειας" θα μπορεί να ενημερώνεται μετά από τρία χρόνια και θα υπάρχει τυποποίηση της διαδικασίας για καταστροφή αρχείων από την άρση του απορρήτου.

«Δεν κλείνουμε τα ματιά στα προβλήματα. Υπάρχουν κενά και ελλείψεις που οδήγησαν σε προβλήματα», τόνισε και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή «λίγο πριν τις εκλογές του 2019 ελαφρύνθηκαν στον Ποινικό Κώδικα οι ποινές που σχετίζονται με τα παράνομα λογισμικά παρακολούθησης. Αυτό πρέπει να φωτιστεί επαρκώς», ανέφερε.

Αναφορικά με τη Σύνοδο των Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. σε λίγες μέρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Επιδίωξή μας είναι να φτάσουμε σε λύση. Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις, καταφέραμε και διαμορφώσαμε ευρύτερες συμμαχίες. Έχουν δοθεί οδηγίες από το Συμβούλιο των Ευρωπαίων ηγετών προς τους υπουργούς Ενέργειας να μη γυρίσει πίσω σε αυτούς το ζήτημα».

Για το καλάθι του νοικοκυριού, όπως είπε, υπάρχει μείωση τιμών για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. «Το συνολικό κόστος είναι αισθητά πιο μειωμένο στις αλυσίδες κατά 11,3%», ανέφερε, επισημαίνοντας πως «δουλεύει αποτελεσματικότερα και ο ανταγωνισμός και στα υπόλοιπα προϊόντα εκτός καλαθιού».

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας της ΝΔ με το κόμμα του κ. Βελόπουλου», ενώ δεν αποδοκίμασε -όπως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ- τους Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Μαρκόπουλο, που χαρακτήρισαν «τεμπέλη» τον Αλέξη Τσίπρα και «ανόητο» τον Σωκράτη Φάμελλο: «Η δύναμη της πολιτικής μας είναι τα αποτελέσματα που παράγουμε. Το να μας εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τέτοια θέματα είναι τουλάχιστον ειρωνικό. Ένα από παραδείγματα είναι ότι στις τάξεις του ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν άνθρωπο (σ.σ. Π. Κουρουμπλή) που αποκάλεσε συναδέλφους του δολοφόνους λόγω των νεκρών από την πανδημία, για να μην αναφερθώ στον κ. Πολάκη και τα hashtag "παιδεραστές"». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v