Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποκλοπές: Νέες καταγγελίες για παράλληλες παρακολουθήσεις Predator-ΕΥΠ

Για νέες υποθέσεις ταυτόχρονης παγίδευσης, μεταξύ αυτών υπουργού και δημοσιογράφου μιλά το Documento. Καταγγέλλεται παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία της ΝΔ και στις φωτογραφίες του Αλ. Τσίπρα στο κότερο της Κ. Παναγοπούλου. Αστυνομικοί εμπλέκονται με Predator, σύμφωνα με το Βημα.

Υποκλοπές: Νέες καταγγελίες για παράλληλες παρακολουθήσεις Predator-ΕΥΠ

Για τέσσερις περιπτώσεις κοινής παγίδευσης και παρακολούθησης από το λογισμικό Predator και την ΕΥΠ, πέραν των περιπτώσεων του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη μιλά η εφημερίδα Documento.

Σύμφωνα με την εφημερίδα πρόκειται για τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, τον διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά, τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού, που παραιτήθηκε τον Αύγουστο του 2020, Αλέξανδρο Δρακόπουλο και τον Γενικό Διευθυντής εξοπλισμών Αριστείδη Αλεξόπουλο. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η ΕΥΠ παρακολούθησε και τον ευρωβουλευτή που διαγράφηκε από την ΝΔ Γιώργο Κύρτσο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ενώ το Predator άρχισε να αναπτύσσεται από τον Μάρτιο του 2020 ο μηχανισμός που το περιβάλει παρατηρείται από πριν. Εμπλέκεται δε σε τρεις περιπτώσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη.

Η πρώτη αφορά τις εσωκομματικές εκλογές που ανέδειξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και την κατάρρευση του συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Η δεύτερη σχετίζεται με τις φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα στο κότερο της Κατερίνας Παναγοπούλου και η τρίτη με ταξίδι στα τέλη Ιανουαρίου 2017 του τότε πρωθυπουργού στο Παρίσι για συνάντηση με εκπροσώπους της επενδυτικής εταιρείας Rothschild. Τότε είχε υποστηριχθεί ότι χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να επισκεφτεί την Disneyland με την οικογένειά του.

Να σημειωθεί ότι στις τρεις παραπάνω περιπτώσεις αναφέρεται και σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών. Ειδικά σε ότι αφορά τις φωτογραφίες του πρώην πρωθυπουργού υποστηρίζει ότι «πριν από την αναχώρηση του στον απαραίτητο έλεγχο που γίνεται στο σκάφος σε αντίστοιχες περιπτώσεις από ειδική ομάδα του Λιμενικού, κάποιοι φρόντισαν να τοποθετήσουν μηχανισμούς παρακολούθησης στο σκάφος».

Συνέχεια στις αποκαλύψεις όμως δίνει και το Βήμα της Κυριακής. Υποστηρίζει ότι το Predator είχε εγκατασταθεί σε κτήριο της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή και στο χώρο έδιναν το παρόν αστυνομικοί που είχαν μεταταχθεί στην υπηρεσία, καθώς και ότι το σύστημα πληρώθηκε με «υπερκοστολογήσεις» άλλων προμηθειών.

Τέλος, δημοσίευμα των Νέων υποστηρίζει πως ένας υπουργός της κυβέρνησης «ξηλώθηκε» γιατί έστειλε μια «καρδούλα» σε γνωστή τηλεοπτική παρουσιάστρια, που σχετίζεται με άμεσα εμπλεκόμενο στην υπόθεση των υποκλοπών, αλλά η κίνηση «εντοπίστηκε» από το παράνομο λογισμικό Predator με το οποίο τον παρακολουθούσαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v