Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Οι τράπεζες να στηρίξουν τους δανειολήπτες

Περιμένουμε από τις τράπεζες πρωτοβουλίες που θα στηρίζουν τους δανειολήπτες για να μην δημιουργηθεί νέα γενιά «κόκκινων δανείων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τι είπε για το πλαφόν στο αέριο.

Οικονόμου: Οι τράπεζες να στηρίξουν τους δανειολήπτες

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τράπεζες και με τους servicers, ώστε αφενός όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με κόκκινα δάνεια να αξιοποιήσουν τις νομοθετικές δυνατότητες που υπάρχουν. Αφετέρου, σε ό,τι αφορά την απειλή συσσώρευσης ιδιωτικού χρέους εξαιτίας του δυσμενούς περιβάλλοντος, περιμένουμε από τις τράπεζες πρωτοβουλίες που θα στηρίζουν τους δανειολήπτες». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και με αφορμή τα «κόκκινα δάνεια». Όπως τόνισε, «παρακολουθούμε το θέμα, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις τράπεζες και ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει προκειμένου να υποστηρίζει ελληνική κοινωνία και προς τις δύο κατευθύνσεις που σας είπα θα γίνει, προκειμένου να μην δημιουργηθεί μια νέα γενιά ‘’κόκκινων δανείων’’».

Για το Συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε., ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «είναι αυτονόητο ότι καθόλου δεν μας ικανοποιεί η πρόταση Κομισιόν για το πλαφόν. Θα επιμείνουμε στην κατεύθυνση εφαρμογής της πρότασής μας και θεωρούμε αναγκαίο να μην χαθεί άλλος χρόνος, με μια ρεαλιστική και άμεση παρέμβαση της Ευρώπης».

Όσο διαρκεί η κρίση, τόνισε, «η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να στηρίζει την κοινωνία», ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του θεσμού του καλαθιού του νοικοκυριού.

Ερωτηθείς για την επικείμενη έξοδο στο Αιγαίο τουρκικού γεωτρύπανου, υπογράμμισε: «Η αντίδραση της Ελλάδας θα είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας και ευθυγραμμισμένη με την αταλάντευτη θέση ότι δεν θα ανεχθεί καμία παραβίαση και αμφισβήτηση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της».

Για τα χρέη της ΝΔ και το συσχετισμό τους με την έξωση δημοσιογράφου λόγω πλειστηριασμού του σπιτιού της, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Η ΝΔ δεν συσσωρεύει νέο χρέος και εξυπηρετεί με συνέπεια το παλαιό χρέος. Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο κάθε άνθρωπος να χάνει το σπίτι του, η κυβέρνηση έχει δώσει μια σειρά από δυνατότητες για να μην φτάνουμε σε αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις. Καλούμε όλους να σέβονται αυτές τις νομοθετικές δυνατότητες. Άλλο αυτό όμως και άλλο να γίνεται προσπάθεια εργαλειοποίησης της υπόθεσης από την αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι υποκρισία όταν αυτή η συμπεριφορά προέρχεται από ανθρώπους που οι ίδιοι νομοθέτησαν την εκχώρηση των δανείων στα funds».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v