Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Ο Κ. Μητσοτάκης να δώσει απαντήσεις ή να παραιτηθεί

«Δεν κατηγορείται πλέον για παρακολουθήσεις αντιπάλων και συνεργατών του αλλά για την οργάνωση και εκτέλεση μιας πρωτοφανούς Συνταγματικής και Δημοκρατικής εκτροπής», υποστηρίζει. Νέα λίστα με το όνομα της εισαγγελέως της ΕΥΠ, του αρχηγού της ΕΛΑΣ και υπουργών.

ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Ο Κ. Μητσοτάκης να δώσει απαντήσεις ή να παραιτηθεί

Σφοδρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό με αφορμή δημοσίευμα του Documento με νέα λίστα παρακολουθούμενων από το Predator στην οποία περιλαμβάνονται η εισαγγελέας της ΕΥΠ αλλά και πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ.

«Είτε θα δώσει πειστικές απαντήσεις για την εκτροπή είτε θα πρέπει άμεσα να παραιτηθεί, γιατί όσα διέπραξε αποτελούν σοβαρότατο κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία», υποστηρίζει.

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται και αντικαθιστά βουλευτές του από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής με στόχο να μείνουν στο σκοτάδι οι ευθύνες του, έρχονται στο φως νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις από την εφημερίδα Documento.
Οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, της Εισαγγελέως της ΕΥΠ που μέχρι πρόσφατα πίστευε ότι είναι ανέλεγκτη αλλά τελικά ήταν και η ίδια «καλωδιωμένη», καθώς και του οικονομικού Εισαγγελέα που χειρίστηκε τις υποθέσεις των Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου και κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα εκατομμύρια στους λογαριασμούς τους ήταν υπαρκτά αλλά αδιευκρίνιστα, αφορούν τον ίδιο τον πυρήνα της πολιτειακής λειτουργίας και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για κρυφτούλι και υπεκφυγές.
Ο κ. Μητσοτάκης δεν κατηγορείται πλέον για παρακολουθήσεις αντιπάλων και συνεργατών του αλλά για την οργάνωση και εκτέλεση μιας πρωτοφανούς Συνταγματικής και Δημοκρατικής εκτροπής.
Είτε θα δώσει πειστικές απαντήσεις για την εκτροπή είτε θα πρέπει άμεσα να παραιτηθεί, γιατί όσα διέπραξε αποτελούν σοβαρότατο κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία.
Καμία Αρχή της Πολιτείας δεν μπορεί πια να μην αντιδρά. Καμία δικαιολογία δε μπορεί να αφήνει τη Δημοκρατία απροστάτευτη. Η άμεση διερεύνηση όλων των πλευρών αυτής της σκοτεινής υπόθεσης καθώς και η απόδοση ευθυνών, αποτελεί πλέον δημοκρατική και συνταγματική υποχρέωση.

Το δημοσίευμα

Μια νέα λίστα με ονόματα που παρακολουθούνταν μέσω του παράνομου λογισμικού Predator παρουσιάζει η εφημερίδα Documento.

Όπως υποστηρίζει στη λίστα περιλαμβάνονται εισαγγελείς αλλά και πολιτικοί-μέλη της κυβέρνησης, όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Στα νύχια του Predator, κατά το συγκεκριμένο ρεπορτάζ βρέθηκε μέχρι και η «ανέλεγκτη» εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου που έβαζε την υπογραφή της για τις χιλιάδες παρακολουθήσεις που πραγματοποιούσε η κρατική υπηρεσία πληροφοριών.

Υπό παρακολούθηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ήταν και ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης και νυν γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στα ονόματα που παρουσιάζει η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της περιλαμβάνονται επίσης αυτά της Νίκης Κεραμέως, Γιάννη Οικονόμου, Ανδρέα Λοβέρδου, Γιώργου Μυλωνάκη (γενικός γραμματέας της Βουλής), Τίνας Μεσσαροπούλου (σύζυγός του), Χρήστου Μπαρδάκη (επικεφαλής οικονομικής Εισαγγελίας), Γιώργου Σταμαδιάνου (γιός του πρώην προέδρου του Συμβουλίου Εφετών Κ. Σταμαδιάνου), Βασίλη Ανδρικόπουλου (σύμβουλος Μητσοτάκη για θέματα Ανάπτυξης), Αλεξάνδρα Σδούκου (γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας).

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα διαθέτει στοιχεία και για τα ψηφιακά ίχνη του Predator. Γράφει ότι εντοπίστηκαν 498 ηλεκτρονικές διευθύνσεις, ο server, η κοινή IP και η πλατφόρμα καταχώρησης ονομάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v