Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποκλοπές: «Όχι» ΝΔ σε βίαιη προσαγωγή Λαβράνου-Μπίτσιου-Ντίλιαν

Οι δύο πρώτοι επικαλούνται προσωρινή διαμονή στο εξωτερικό και ζητούν να στείλουν υπόμνημα στα εκεί προξενεία. Άφαντος ο τρίτος. Ο «γαλάζιος» πρόεδρος της Θεσμών-Διαφάνειας… συνδέει το Predator με την ΕΥΠ.

Υποκλοπές: «Όχι» ΝΔ σε βίαιη προσαγωγή Λαβράνου-Μπίτσιου-Ντίλιαν

Δεν θα υπάρξει βίαιη προσαγωγή των τριών επιχειρηματιών που εμπλέκονται με το παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό Predator στην Ελλάδα.

Αυτό αποφάσισε η κυβερνητική πλειοψηφία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, παρότι οι τρεις δεν προσήλθαν στη σημερινή συνεδρίαση στην οποία είχαν κληθεί.

Η αξιωματική αντιπολίτευση παρέπεμψε στον Κανονισμό της Βουλής (43Α) που δίνει στην Επιτροπή το δικαίωμα της βίαιης προσαγωγής, ωστόσο οι εκπρόσωποι της ΝΔ δήλωσαν ότι, κατά ερμηνεία, αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν μετατραπεί η Θεσμών-Διαφάνειας σε Εξεταστική.

Ενώ τω μεταξύ νωρίτερα, ο «γαλάζιος» πρόεδρος της Επιτροπής Θανάσης Μπούρας προέβη σε μία απρόσμενη παραδοχή, προκειμένου να υποστηρίξει το αίτημα της ΝΔ να γίνει κεκλεισμένων των θυρών η σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση: ότι η διαδικασία πρέπει να είναι μυστική επειδή το θέμα αφορά την ΕΥΠ.

Η παραδοχή αυτή οδήγησε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργο Κατρούγκαλο να παρατηρήσει ότι η εν λόγω δήλωση «συνιστά ομολογία ενοχής της κυβερνητικής πλευράς», δεδομένου ότι η συνεδρίαση αφορά το Predator, ενώ οι επιχειρηματίες που έχουν κληθεί εμπλέκονται με την προώθηση του παράνομου κατασκοπευτικού λογισμικού στην Ελλάδα.

Για «συγκλονιστική δήλωση» του κ. Μπούρα έκανε λόγο και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης.

Κατά τα λοιπά, οι τρεις επιχειρηματίες δεν προσήλθαν, όπως αναμενόταν άλλωστε.

Ο Γιάννης Λαβράνος (Krikel) επικαλέσθηκε προσωρινή διαμονή στο Λονδίνο και ζήτησε να απαντήσει μέσω του εκεί ελληνικού Προξενείου.

Ο Φέλιξ Μπίτσιος (Intellexa) το ίδιο, επικαλούμενος διαμονή στην Ιταλία.

Ο Ταλ Ντίλιαν (ιδρυτής της Intellexa) δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί, όπως βεβαιώθηκε από τις ισραηλινές αρχές.

O πρώην Γ.Γ. του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, έχει απαντήσει πως θα προσέλθει.

Προς επιβεβαίωση των πληροφοριών, ο κ. Κατρούγκαλος πρότεινε να τους σταλεί άλλη μία πρόσκληση και εάν επίσης αρνηθούν, να προσέλθουν υποχρεωτικά, δηλαδή με βίαιη προσαγωγή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v