Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μήνυμα στήριξης των ευάλωτων από τη Φον Ντερ Λάιεν

«Πρέπει να βελτιώσουμε την εργαλειοθήκη μας για να υποστηρίξουμε ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν υψηλές τιμές ενέργειας», έγραψε στο διαδίκτυο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μήνυμα στήριξης των ευάλωτων από τη Φον Ντερ Λάιεν

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτακη στο περιθώριο της διάσκεψης των ηγετών του ΕΛΚ στην Αθήνα έκανε την εξής ανάρτηση στο διαδίκτυο στα αγγλικα: «Good meeting with @kmitsotakis in preparation of the next #EUCO summit. We need to improve our toolbox to support vulnerable households and businesses dealing with high energy prices».

«Καλή συνάντηση με @kmitsotakis για την προετοιμασία της επόμενης #EUCO συνόδου κορυφής. Πρέπει να βελτιώσουμε την εργαλειοθήκη μας για να υποστηρίξουμε ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν υψηλές τιμές ενέργειας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε σήμερα μέρος στις εργασίες της διήμερης διάσκεψης των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην Αθήνα, στο περιθώριο της οποίας είχε διμερείς συναντήσεις με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, τον Υπουργό Εξωτερικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Ιταλίας Antonio Tajani και τον Πρόεδρο του ΕΛΚ Manfred Weber.

Κατά τη συνεδρίαση των ηγετών συζητήθηκαν η στρατηγική της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς και σημαντικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η ενεργειακή ασφάλεια, η οικονομική διακυβέρνηση και η άμυνα.

Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που προηγήθηκε, συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με έμφαση στον πόλεμο στην Ουκρανία και σε κοινές λύσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης ενόψει και του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Tajani σημειώθηκαν το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνο-ιταλικών σχέσεων και η αμοιβαία βούληση για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που είχε ως στόχο αυτοκίνητο διπλωμάτη που υπηρετεί στην ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα και τόνισε πως οι ελληνικές αρχές κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπευθύνων.

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ είχε με τον κ. Weber μία προκαταρκτική ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τη στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και τον βέλτιστο συντονισμό πρωτοβουλιών, ώστε να επιλύονται τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαίοι πολίτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επίσης συνάντηση με τον επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας (CDU), Friedrich Merz.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v