Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον Αρειο Πάγο ο Αλέξης Τσίπρας για τις παρακολουθήσεις

«Η παρακολούθηση των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του με τον εισαγγελέα Ισ. Ντογιάκο. Η αντίδραση Οικονόμου.

Στον Αρειο Πάγο ο Αλέξης Τσίπρας για τις παρακολουθήσεις

Συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με το ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Ο κ. Τσίπρας παρέμεινε στο εισαγγελικό γραφείο επί μία ώρα.

Εξερχόμενος, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα όσα έχουν δεί το φώς της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα στα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε παρακολουθήσεις των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

"Δεν παίζουμε με την εθνική ασφάλεια", είπε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας την εμπιστοσύνη που έχει ο ίδιος στην Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά, στην δήλωση του ο κ. Τσίπρας ανέφερε:

«Εξέφρασα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την βαθύτατη ανησυχία μου για τις εξελίξεις. Οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών για την μετατροπή της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών σε παραθεσμικό παράκεντρο παρακολούθησης πολιτικών αρχηγών, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών ακόμα κι δικαστών αποτελεί μεγάλη πληγή για την ίδια τη δημοκρατία.

Η παρακολούθηση των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια. Έχουμε όλοι ευθύνη να μην αφήσουμε αυτή την βαριά σκιά να πλανάται πάνω από το πολιτικο μας σύστημα και από τις ένοπλες δυνάμεις. Όλοι γνωρίζουμε ότι η αποκλειστική ευθύνη για την αναζήτηση των στοιχείων και των αποδείξεων για τη διαλεύκανση αυτής της δυσωσμης υπόθεσης και αποκλειστική ευθύνη για να χυθεί άπλετο φως την έχει ελληνική δικαιοσύνη.

Όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις. Εκεί όπου με βάση το νόμο υποχρεούται να τηρούνται αρχεία των διατάξεων και των εντολών παρακολούθησης από την εθνική υπηρεσία πληροφοριών, και βεβαίως σε αυτούς που υπέγραφαν τις διατάξεις και τις εντολές της παρακολούθησης.

Θέλω να ελπίζω και ελπίζω ότι σε αυτή τη χώρα οι θεσμοί της Δημοκρατίας λειτουργούν ακόμα. Θέλω κλείνοντας να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στο θεσμό της ελληνικής δικαιοσύνης».

Οικονόμου: Απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαστική έρευνα για τις παρακολουθήσεις

«Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα επιτελεί το ρόλο της ως ένας εκ των βασικών πυλώνων της Δημοκρατίας μας. Απέναντι σε τεκμηριωμένες καταγγελίες και βάσιμους ισχυρισμούς, παρεμβαίνει και δεν επιτρέπει την παραμικρή σκιά. Το ίδιο είμαστε βέβαιοι ότι κάνει και σε ό,τι αφορά όσα δημοσιεύονται την τελευταία περίοδο», υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε δήλωσή του μετά την επίσκεψη Τσίπρα στον εισαγγελέα του Αρειου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.

Οπως αναφέρει ο κ. Οικονόμου, «η Κυβέρνηση έχει από την πρώτη στιγμή δηλώσει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτός είναι και ο μόνος θεσμικά ορθός τρόπος προκειμένου να διαλευκανθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής σε ότι αφορά είτε τους αυτουργούς, είτε τους μυθοπλάστες. Καλοσωρίζουμε στην αντίληψη αυτή και τον κ. Τσίπρα ο οποίος εξέφρασε σήμερα την εμπιστοσύνη του στο θεσμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

ΥΓ: Είναι άκρως επικίνδυνο και εθνικά επιζήμιο, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, να  διατυπώνεται ο υπαινιγμός ότι ο Πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας».

Ηλιόπουλος: Αρνείται να απαντήσει

«Είναι ίσως σπάνιο, αλλά συμφωνούμε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο απολύτως ότι είναι άκρως επιζήμιο να μην εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων», απαντά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Και ακόμη πιο επιζήμιο, σχεδόν εγκληματικό για την εθνική ασφάλεια της χώρας, να παρακολουθούνται οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων από την ΕΥΠ. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι ο πρωθυπουργός μέχρι σήμερα αρνείται να απαντήσει με απόλυτη και κατηγορηματική διάψευση ότι η ΕΥΠ είχε ως στόχους παρακολούθησης τους αρχηγούς του Στρατεύματος. Όπως επί πέντε εβδομάδες κρύβεται και αρνείται να εμφανιστεί στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Τα ψέματα και οι υπεκφυγές, όμως, τελειώνουν», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v