Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Εφάπαξ €600 σε ΕΛΑΣ και λιμενικό

Στήριξη των ενστόλων της αστυνομίας και του λιμενικού με εφάπαξ παροχή 600 ευρώ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Παραμένει και το 2023 το πλαφόν 3% για τις αυξήσεις στις επαγγελματικές μισθώσεις. Στις 20 Δεκεμβρίου τα 250 ευρώ στους ευάλωτους.

Μητσοτάκης: Εφάπαξ €600 σε ΕΛΑΣ και λιμενικό

Δυο  ειδήσεις έβγαλε η ομιλία Μητσοτάκη στην Τρίπολη, οι οποίες αφορούν τους ένστολους και τις επαγγελματικές μισθώσεις. 

«Ανακοινώσω δυο κεντρικές αποφάσεις. Πρώτον, με βάση μεγάλες δυσκολίες της αγοράς διατηρείται για ένα χρόνο ακόμα το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις. Δεύτερον, με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού. Όλο το προσωπικό θα λάβει το Δεκέμβριο και 600 ευρώ ανά υπάλληλο.

O πρωθυπουργός έκανε επίσης γνωστό ότι το επίδομα των 250 ευρώ θα δοθεί στις 20 Δεκεμβρίου στους 2,3 εκατομμύρια δικαιούχους.

«Οι πολίτες έχουν απαλλαγεί σταδιακά από δεκάδες φόρους, όλοι πληρώνετε χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ, ακόμα να μπορείτε να μεταβιβάζετε δωρεάν τους κόπους σας στα παιδιά σας», σημείωσε.

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι οι μισθοί παραμένουν σήμερα χαμηλά, η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα και ότι οι επιχειρήσεις αγωνιούν για το αυξημένο κόστος ενέργειας. «Ξέρω καλά ότι πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι τα σχεδόν 150 εκατομμύρια ευρώ έκτακτα δεν καλύπτουν πλήρως τα ανοίγματα τους σε ανατιμήσεις σε λιπάσματα και σε ζωοτροφές», είπε, σημειώνοντας ότι «δεν είμαι εδώ για να σας πω ότι όλα πάνε περίφημα, αλλά είμαι εδώ για να επαναλάβω 3 ρήματα: «νιώθω, ακούω και προσπαθώ». Και θα ήταν άλλωστε άδικο αν δεν ζυγίζαμε την πορεία μας στη ζυγαριά των αλλεπάλληλων δοκιμασιών που πετύχαμε ως χώρα να υπερβούμε», είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις τράπεζες, λέγοντας ότι «οφείλουν αυτές το δικό τους κοινωνικό μερίδιο στη μεγάλη προσπάθεια».

Για την τραγωδία στις Σέρρες με τον μαθητή, είπε ότι «θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει». Εξέφρασε την «βαθύτατη οδύνη για τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού στις Σέρρες ως αποτέλεσμα ενός ατυχήματος στο λέβητα στο σχολείο του. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου. Παρότι η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει», υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v