Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: Κοινό αίτημα για σύγκληση της Θεσμών και Διαφάνειας

Συγκεντρώθηκαν, πάλι, τα 2/5 των υπογραφών που απαιτεί ο Κανονισμός, μετά το αίτημα του ΚΚΕ.

ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: Κοινό αίτημα για σύγκληση της Θεσμών και Διαφάνειας

Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στήριξη στο αίτημα του ΚΚΕ για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έδωσε και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ως εκ τούτου, συγκεντρώνονται οι υπογραφές των 2/5 της Επιτροπής και το προεδρείο της οφείλει να ορίσει την ειδική συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει Κανονισμού, η αντιπολίτευση μπορεί να απαιτήσει σύγκληση της Θεσμών και Διαφάνειας αν υπογράψουν τα 2/5 των μελών της Επιτροπής. Δεδομένου ότι τις προηγούμενες φορές το προεδρείο όριζε συνεδρίαση την προτελευταία ημέρα κάθε μήνα, αναμένεται να φανεί τι θα πράξει τώρα, καθώς η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της λόγω εορτών στις 20 Δεκεμβρίου και θα επαναλειτουργήσει στις 7 Ιανουαρίου.

Τα αιτήματα των δύο κομμάτων, όπως διατυπώθηκαν στον πρόεδρο της Επιτροπής Θανάση Μπούρα, έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: «Υποστήριξη αιτήματος της ΚΟ του ΚΚΕ για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής».

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Υποστηρίζουμε το αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να διερευνηθούν τα ζητήματα σχετικά με τις παρακολουθήσεις-υποκλοπές σύμφωνα με το αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με Α.Π. της Ειδικής Γραμματείας Προέδρου Βουλής 6638/8-11-2022.

Τα μέλη - Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας».

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Υποστήριξη στο αίτημα της Κ.Ο. του ΚΚΕ

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Είναι ιδιαίτερης θεσμικής σημασίας η διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Ζητούμε, για τον λόγο αυτό, την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να προσέλθουν για ακρόαση τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στις από 5/12/2022 και 6/12/2022 επιστολές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ προς εσάς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v