Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Documento: Ο κωδικός 5046c της ΕΥΠ για Χατζηδάκη και οι διάλογοι

Συνομιλίες και SMS του τότε υπουργού Ενέργειας παρουσιάζει η εφημερίδα. Επιβεβαιώνουν δυο δημοσιογράφοι τα στοιχεία.

Documento: Ο κωδικός 5046c της ΕΥΠ για Χατζηδάκη και οι διάλογοι

Επί ένα σχεδόν χρόνο, από 27 Νοεμβρίου 2020 έως 17 Νοεμβρίου 2022 βρέθηκε υπό παρακολούθηση ο τότε υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento.

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα η παρακολούθηση έγινε στο κινητό του και ο κωδικός στην ΕΥΠ είναι 5046c. Στο δημοσίευμα καταγράφονται συνομιλίες και SMS του υπουργού με δημοσιογράφους όπως ο Θανάσης Κουκάκης και ο Τάκης Χατζής, με άλλους υπουργούς και στελέχη της ΝΔ κ.τλ. Μάλιστα οι δυο δημοσιογράφοι μιλώντας στην εφημερίδα επιβεβαιώνουν τις επικοινωνίες τους με τον υπουργό, όπως αυτές καταγράφονται από την εφημερίδα.

Στις 27 Νοεμβρίου καταγράφεται συνομιλία του Κ. Χατζηδάκη με επιχειρηματία εκδότη καναλιού. Όπως σημειώνεται, ο καναλάρχης ζητά από τον Κωστή Χατζηδάκη να φροντίσει ένα θέμα συμφερόντων του που αφορά φωτοβολταϊκά. Συγκεκριμένα, να διαμεσολαβήσει για να έχει επιτυχή έκβαση. «Στη συνομιλία του με τον καναλάρχη στις 27/11/2020 εμφανίζεται ιδιαίτερα βοηθητικός σε θέμα το οποίο αναφέρεται ότι έχουν επικοινωνήσει διά ζώσης για φωτοβολταϊκά. Ο καναλάρχης ζητάει από τον στόχο να τον συστήσει στην ΕΥΔΑΠ και στις ανανεώσιμες της ΔΕΗ. Ο στόχος φαίνεται να μη θέλει να συνεχίσει τη συζήτηση τηλεφωνικώς και αναφέρει στον καναλάρχη ότι θα το κάνει άμεσα» γράφει η έκθεση παρακολούθησης.

Το Documento δημοσιεύει αποσπάσματα από τρεις συνομιλίες του υπουργού: μια με τον Μανώλη Γραφάκο, γενικό γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων, μια με τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή και μια με τον Κωστή Μουρουρούλη. Στην τελευταία, που έγινε 4 Ιανουαρίου του 2021, ημέρα ανασχηματισμού στον οποίο ο Κ. Χατζηδάκης μετακινήθηκε στο υπουργείο Εργασίας ο υπουργός εκφράζει και τον προβληματισμό του για τη μετακίνηση καθώς «δεν ξέρει καθόλου το χώρο»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v