Οικονόμου: Ανδρουλάκης και Τσίπρας ταυτίζονται απολύτως

Δεν έχουμε στοιχείο ή πληροφορία στη διάθεσή μας ότι οι βελγικές αρχές συνεργάστηκαν με τη χώρα μας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τι είπε για το γκάλοπ της MRB.

Οικονόμου: Ανδρουλάκης και Τσίπρας ταυτίζονται απολύτως

Για την έρευνα της MRB ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:

«Η ΝΔ κρατά ένα σταθερό και μεγάλο προβάδισμα, ο πρωθυπουργός έχει μεγάλο προβάδισμα έναντι του κ. Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός. Αξιολογούμε τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, πάντα τα μελετάμε. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γιατί η άποψη της κοινής γνώμης παραμένει σταθερή και η ΝΔ διατηρεί το ευρύ προβάδισμα. Προχωράμε με υλοποίηση του προγράμματός μας προς τις εκλογές», σημείωσε.

Για τις δηλώσεις Τσίπρα στις Βρυξέλλες, με τις οποίες αφήνει αιχμές για την ελληνική Δικαιοσύνη και «χρεώνει» την κ. Καϊλή στη ΝΔ, ο κ. Οικονόμου απάντησε:

«Είναι λυπηρό και εθνικά επιζήμιο ο κ. Τσίπρας να επιχειρεί να διασύρει την Ελλάδα και να δυσφημεί τη Δικαιοσύνη στο εξωτερικό, όταν μάλιστα πριν από λίγες μέρες είχε δηλώσει, μετά την επίσκεψή του στον κ. Ντογιάκο, την πλήρη εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη. Από την άλλη, είναι προφανής η ταύτιση του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Τσίπρα, τα ιλαροτραγικά επιχειρήματά τους στην υπόθεση Καϊλή ταυτίζονται απολύτως. Ο κ. Τσίπρας, στη δήλωσή του, δεν ψέλλισε καν τη λέξη ‘’ΠΑΣΟΚ’’. Δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα».

Σχετικά με την εκτίμηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να γίνουν εκλογές αμέσως μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε:

«Θα ήταν καλό να συγκεντρώσουμε κάποια στιγμή τις εκτιμήσεις του κ. Τσίπρα για το χρόνο των εκλογών, έχει πέσει έξω σε όλες και το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Οι εκλογές θα γίνουν κοντά στο τέλος της θητείας της Κυβέρνησης», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι η ΝΔ δεν θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής».

Για τις παρακολουθήσεις, επανέλαβε ότι «πρώτοι εμείς δεν θέλουμε να μείνει καμία σκιά στην υπόθεση. Η δικαστική έρευνα αναμένεται να φωτίσει κάθε πτυχή της υπόθεσης και να αποσαφηνίσει όσα φέρονται να έχουν συμβεί. Τα ρυπαρά δίκτυα στα οποία έχω αναφερθεί, αφορούν μια σειρά από περίεργα ζητήματα. Φέρονται, για παράδειγμα, κάποιοι να παρακολουθούσαν -μένει να αποδειχθεί- και κάποιοι να έχουν πάρει αυτά τα στοιχεία παρακολούθησης -και αυτό μένει να αποδειχθεί».

Ερωτηθείς για την κλιμάκωση των κυβερνητικών επιθέσεων προς το ΠΑΣΟΚ, είπε: «Δεν έχουμε επιτεθεί σε κανένα. Διαβάζουμε δηλώσεις και κάνουμε δηλώσεις που αποτυπώνουν πραγματικά περιστατικά. Όταν ήρθε στην επιφάνεια το θέμα της κυρίας Καϊλή, δεν υπήρξε στέλεχος της ΝΔ να κάνει δηλώσεις κατά του ΠΑΣΟΚ. Η σύμπλευση του κ. Ανδρουλάκη με τον κ. Τσίπρα στην ομοιότητα των ανακοινώσεών τους είναι προφανής σε όλους, τα αξιολογεί ο κόσμος».

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «δεν έχουμε στοιχείο ή πληροφορία στη διάθεσή μας ότι οι βελγικές αρχές συνεργάστηκαν με τη χώρα μας».

Σχετικά με την πρόσφατη τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου για τις υποκλοπές, τόνισε: «Η Δικαιοσύνη έχει αναλάβει την πλήρη διασαφήνιση της υπόθεσης, από τα συμπεράσματά της θα κριθούμε όλοι».

Επεσήμανε δε πως «αποδεικνύεται από την έκβαση της υπόθεσης στο Βέλγιο ότι οι αρχές ασφαλείας, ανάμεσα στα διάφορα μέσα που διαχειρίζονται, είναι και αυτό της παρακολούθησης των πολιτικών προσώπων. Δεν μπορεί να εξαιρούνται από τη δικαιοδοσία των αρχών αν υπάρχει κάποια πιθανή παραβατική συμπεριφορά. Εμείς απλώς αναδείξαμε τα γεγονότα».

Επανέλαβε πάντως ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να εμπλέκουν τις δύο υποθέσεις. «Η κυβέρνηση δεν καλλιέργησε αυτούς τους συνειρμούς περί συσχέτισης της υπόθεσης των παρακολουθήσεων και αυτής της κυρίας Καϊλή», ανέφερε.

Αναφορικά με την ανακήρυξη ΑΟΖ από Αίγυπτο στα θαλάσσια σύνορά της με τη Λιβύη, σχολίασε: «Το ζήτημα αφορά την Αίγυπτο, τη Λιβύη και τη χώρα μας και κανένα άλλον. Κινήσεις που γίνονται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, συμβάλλουν στη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v