Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Γαλάζια» ένταση κατά Σκρέκα για οικοδόμηση... εκτός Σχεδίου

Τρεις βουλευτές της ΝΔ κατευθύνθηκαν στα υπουργικά έδρανα για εξηγήσεις, με τον Θ. Πλεύρη να τους ζητάει να βγουν έξω.

«Γαλάζια» ένταση κατά Σκρέκα για οικοδόμηση... εκτός Σχεδίου

Μικρή ένταση... «γαλάζιας» προέλευσης σημειώθηκε το μεσημέρι στη Βουλή, όταν τρεις βουλευτές της ΝΔ κατευθύνθηκαν στα υπουργικά έδρανα, με αποδέκτη τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Σκρέκα, διαμαρτυρόμενοι για τροπολογία που αφορά οικοδόμηση ακινήτων.

Πρόκειται για τους Γιώργο Βλάχο, Περικλή Μαντά και Γιάννη Παππά, ενώ η οργή τους οφείλεται στην τροπολογία που ορίζει ότι μπορούν να οικοδομούνται ακίνητα χωρίς να υπάρχει Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο, αρκεί η αίτηση για έκδοση οικοδομικής άδειας ή προέγκρισης να υποβληθεί μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

«Ξέρετε τι κάνετε; Ακυρώνετε το πλαίσιο και δεν φέρνετε άλλο. Δεν μπορεί μία ασυνέπεια του κράτους να την πληρώνουν οι πολίτες. Γιατί δεν δίνουμε κατά παρέκκλιση δόμηση μέχρι να έρθει το νομικό πλαίσιο;» είπαν στον υπουργό.

Ο κ. Σκρέκας τούς απάντησε ότι η κατά παρέκκλιση δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές έχει καταργηθεί με νόμο το 2020, ενώ τους υπενθύμισε, «έχετε ψηφίσει αυτό το νόμο, κύριοι συνάδελφοι».

Παρέπεμψε, δε, στο άνετο χρονικό διάστημα που υπάρχει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Η απάντηση δεν τους ικανοποίησε και η ένταση στα υπουργικά έδρανα συνεχίσθηκε, με αποτέλεσμα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης να παρέμβει ενοχλημένος: «Λύστε τα ζητήματά σας έξω από την αίθουσα, τι είναι αυτό;» είπε.

Όπερ και εγένετο, χωρίς νεότερα, προς το παρόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v