Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρβιτσιώτης για Ποντιακό Ελληνισμό: Δεν υποχωρούμε, διεκδικούμε την ιστορική δικαίωση

Αναφερόμενος στη γενοκτονία των Ποντίων και τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι «δεν υποχωρούμε, διεκδικούμε την ιστορική δικαίωση, το δικαίωμά μας να ζήσουμε ειρηνικά με τους γείτονές μας, σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν θα γίνει εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και συνόρων».

Βαρβιτσιώτης για Ποντιακό Ελληνισμό: Δεν υποχωρούμε, διεκδικούμε την ιστορική δικαίωση

Mουσικοχορευτικές ομάδες υποδέχτηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών α αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι ομάδες της «Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως "Ο Κυριακίδης"» και του «Χορευτικού Ομίλου Βασσάλου» τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από τον Πόντο και την Κρήτη.

Ο αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος άκουσε τα κάλαντα μαζί με τη σύζυγό του Κέλλυ Δρίτσα, επαίνεσε τους δύο συλλόγους για τη διατήρηση των παραδόσεων και της ιστορίας τους, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Αναφερόμενος στη γενοκτονία των Ποντίων και τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι «δεν υποχωρούμε, διεκδικούμε την ιστορική δικαίωση, το δικαίωμά μας να ζήσουμε ειρηνικά με τους γείτονές μας, σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν θα γίνει εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και συνόρων», στέλνοντας μήνυμα προς την 'Αγκυρα ότι είμαστε αποφασισμένοι απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις. «Σε αυτό είμαστε ταγμένοι όλοι οι Έλληνες», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός ευχήθηκε το 2023 να είναι έτος ευημερίας, οικογενειακής γαλήνης, εθνικής δημιουργίας, ενότητας και αυτοπεποίθησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v