Κυβέρνηση: Διακριτός και ανεξάρτητος ο ρόλος της Δικαιοσύνης

Ποια η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στη γνωμοδότηση Ντογιάκου και την κριτική της αντιπολίτευσης. Για «θεατρινισμούς» καταγγέλλει τον Αλέξη Τσίπρα και τον ταυτίζει με τον Γ. Βαρουφάκη.

Κυβέρνηση: Διακριτός και ανεξάρτητος ο ρόλος της Δικαιοσύνης

Με σύσσωμη την αντιπολίτευση απέναντί της βρέθηκε η Κυβέρνηση, μετά τη δημοσιοποίηση της γνωμοδότησης του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου για την ΑΔΑΕ και το θέμα των παρακολουθήσεων. Η συγκεκριμένη εξέλιξη άναψε νέες φωτιές στο πολιτικό σκηνικό και η αρχική πρόθεση στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν να μην υπάρξει κανένα σχόλιο, δεδομένης της πάγιας θέσης ότι η κάθε απόφαση της Δικαιοσύνης είναι σεβαστή και ότι αυτή έχει ανεξάρτητο και διακριτό ρόλο σε σχέση με τις άλλες δύο εξουσίες.  

Η αντίδραση όμως του Αλέξη Τσίπρα, με την ανάρτησή του στο Facebook, οδήγησε το πρωθυπουργικό επιτελείο σε αναπροσαρμογή της στρατηγικής του και σε μια σφοδρή επίθεση σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ συνηθίζουν να τιμούν τη δικαιοσύνη μόνο όταν οι αποφάσεις της είναι σύμφωνες με τις επιδιώξεις τους. Αντίθετα, η κυβέρνηση σέβεται και τιμά σταθερά τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία: χωρίς ιδιοτελείς προϋποθέσεις, υποσημειώσεις και αστερίσκους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας: «Εμείς σταθερά με τους κανόνες και τους θεσμούς της δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει σταθερά να αναζητά ταυτότητα μέσα στην τοξικότητα». Μάλιστα, με αιχμηρό τρόπο, ταύτισε τον πρώην πρωθυπουργό με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησής του και επικεφαλής σήμερα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.

«Θα περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα, έναν πρώην πρωθυπουργό, να αντιλαμβάνεται ότι τέτοιου είδους θεατρινισμοί ταιριάζουν περισσότερο σε κάποιον σαν τον κ. Βαρουφάκη. Τελικά, φαίνεται ότι οι δύο τους εξακολουθούν να μοιάζουν σε πολλά», κατέληξε στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εξαγωγή πορισμάτων

Στο Μέγαρο Μαξίμου επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία ότι η Κυβέρνηση εμπιστεύεται απόλυτα τη Δικαιοσύνη και ειδικά στο θέμα των υποκλοπών, όπως σημειώνουν, «τη συνδράμει ενεργά μέσω των κρατικών αρχών και περιμένει τη γρήγορη εξαγωγή των πορισμάτων της».

Παράλληλα, δεν είναι η πρώτη φορά που ασκείται έντονη κριτική από το πρωθυπουργικό περιβάλλον στον Αλέξη Τσίπρα για τις αναφορές του στη Δικαιοσύνη. Στα μέσα Δεκεμβρίου και με αφορμή δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο κ. Οικονόμου είχε υπογραμμίσει: «Κατά την επίσκεψή του στον κ. Ντογιάκο, ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει την πλήρη εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη. Μετά τον κ. Ντογιάκο λέει ότι εμπιστεύεται πλήρως την ελληνική Δικαιοσύνη και δυσφημεί την ελληνική Δικαιοσύνη, την ελληνική Πολιτεία, διασύρει τη χώρα, όταν πηγαίνει στο εξωτερικό. Ας αναλογιστούν οι πολίτες τι είδους σοβαρότητα και υπευθυνότητα είναι αυτή από έναν άνθρωπο που διεκδικεί την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους».

Σήμερα, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η συνάντηση θα διεξαχθεί στον απόηχο της χθεσινής επίσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο της ηγεσίας της Δικαιοσύνης και της συζήτησης που διεξήχθη «για ζητήματα της Δικαιοσύνης». Διαδικασία -αν μη τι άλλο- όχι συνηθισμένη στο νεοκλασικό της Ηρώδου Αττικού.

Ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται ταυτόχρονα και για την επόμενη περιοδεία του, την Παρασκευή και το Σάββατο, σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη. Εκεί είναι προγραμματισμένο να παραστεί στην τελετή έναρξης υλοποίησης της επένδυσης «Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης», που διοργανώνει ο Όμιλος Κοπελούζου, η ΔEΗ και η ΔΕΠΑ Εμπορίας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v