Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρουλάκης: Το Βρετανικό Μουσείο να αποδώσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Μουσείο Ακρόπολης

«Το Βρετανικό Μουσείο έχει χρέος απέναντι στην ανθρωπότητα να αποδώσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα εδώ στο Μουσείο της Ακρόπολης», τονίζει.

Ανδρουλάκης: Το Βρετανικό Μουσείο να αποδώσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Μουσείο Ακρόπολης

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Μουσείου της Ακρόπολης, Κωνσταντίνο – Αύγουστο Ρίζο και τον Γενικό Διευθυντή, καθηγητή Νικόλαο Σταμπολίδη είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ένα χρέος που, όπως σημείωσε, το Βρετανικό Μουσείο οφείλει να εκπληρώσει προς την ανθρωπότητα.

Όπως δήλωσε:

«Το Βρετανικό Μουσείο έχει χρέος απέναντι στην ανθρωπότητα να αποδώσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα εδώ στο Μουσείο της Ακρόπολης. Πριν δεκαετίες, η αείμνηστη Μελίνα έκανε μια παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης και κατάφερε αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα να μην αφορά μόνο ένα μουσείο κι ένα κράτος, αλλά να αφορά τη διεθνή κοινότητα. Έπεισε με τα επιχειρήματά της ότι πρέπει τα Γλυπτά του Παρθενώνα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Και η κατασκευή αυτού εδώ του μουσείου ενίσχυσε τα επιχειρήματα της Μελίνας.

Πια δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παρά μόνο η απόδοσή τους σε αυτόν εδώ τον ιερό χώρο, που συμβολίζει την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, τη δημοκρατία και τις οικουμενικές αξίες του πανανθρώπινου πολιτισμού».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v