«Βαριές κουβέντες» του Α/ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου κατά Ν. Παναγιωτόπουλου

Αιτία της σύγκρουσης η έγκριση της διάθεσης κονδυλίου 19 εκατ. ευρώ για τα στελέχη του ΠΝ που υπηρετούν σε μονάδες που βρίσκονται εν πλω.

«Βαριές κουβέντες» του Α/ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου κατά Ν. Παναγιωτόπουλου

Η έγκριση κονδυλίου 19 εκατ. ευρώ για την πρόσθετη οικονομική ενίσχυση στα στελέχη του ΠΝ που βρίσκονται εν πλω με μονάδες του Στόλου προκάλεσε σφοδρή αντίδραση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, μεταδίδει το Defencereview.

Οπως γράφει, ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, παραμονή των κρίσεων και ενώ πρόκειται για εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξερράγη στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας παρουσία του Νίκου Παναγιωτόπουλου καθώς και του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) Νίκου Χαρδαλιά. Μάταια ο ΥΕΘΑ προσπάθησε να ηρεμήσει τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ εξηγώντας του πως πρόκειται για απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ειπώθηκαν βαριές κουβέντες

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε εισηγηθεί οικονομική ενίσχυση για τα στελέχη του ΠΝ που βρίσκονται μόνο σε ειδικές αποστολές όπως οι νατοϊκές και οι διασυμμαχικές υποχρεώσεις. Αντιθέτως η ηγεσία του ΠΝ πρότεινε μια οικονομική ενίσχυση για το σύνολο του προσωπικού που είναι εν πλω και υπηρετεί σε πλοία και μονάδες του Αρχηγείου Στόλου. Τελικώς ο πρωθυπουργός αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος της ηγεσίας του ΠΝ και ενέκρινε την εισήγησή της. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v