Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Δεν έφτασαν ποτέ στην Κυβέρνηση οι υποτιθέμενες εκθέσεις της ΕΥΠ

Για πιθανό προϊόν «κοπτοραπτικής» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Εμπιστεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων; διερωτάται.

Οικονόμου: Δεν έφτασαν ποτέ στην Κυβέρνηση οι υποτιθέμενες εκθέσεις της ΕΥΠ

«Η κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν κλονίζεται με κανέναν τρόπο και όχι πάντως από υλικό ρυπαρών δικτύων που προμηθεύουν κάποιοι συστηματικά σε συγκεκριμένους κύκλους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και έθεσε μια σειρά από συγκεκριμένα ερωτήματα: «Εμπιστεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση την ηγεσία των Ενόπλων μας Δυνάμεων; Ο κ. Τσίπρας εμπιστεύεται τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναι, όχι και γιατί; Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν την απαραίτητη ευαισθησία και ευφυΐα να αντιληφθούν ποιος ωφελείται από την υπονόμευση των Ενόπλων μας Δυνάμεων; Εκτός από τους δημοσιογραφικούς του βραχίονες, ο κ. Τσίπρας ενημερώνεται καθόλου για το τι γράφεται και λέγεται στην Τουρκία και πώς αξιοποιείται το αντικείμενο των ανακοινώσεών του;».

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως «με δεδομένο ότι στην Κυβέρνηση, ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου ούτε στον πρωθυπουργό, έχουν φτάσει αυτές οι περιβόητες εκθέσεις της ΕΥΠ, υπάρχουν και κάποια ακόμη ερωτήματα: Εάν αυτά είναι πραγματικά ή μυθεύματα, εάν είναι προϊόντα κοπτοραπτικής, γιατί ξαναζούμε μια εποχή κασέτας που θέλει να γυρίσει τη χώρα πολύ πίσω. Αλλά, αν υποθέσουμε ότι έχουν κάποια δόση αλήθειας και κάποιοι λειτουργώντας εκτός πλαισίου εντός της ΕΥΠ έκαναν τέτοια πράγματα, με δεδομένο ότι στην Κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό και στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν φτάσει ποτέ αυτές οι υποτιθέμενες εκθέσεις, ποια είναι η σχέση αυτών που έχουν στην κατοχή τους αυτό το υλικό με εκείνους που διενεργούσαν εκτός πλαισίου εκείνες τις δραστηριότητες εντός της ΕΥΠ; Ποια είναι δηλαδή αυτά τα ρυπαρά δίκτυα; Τι είναι αυτό που τους ενώνει; Επίσης οφείλουν να μας ξεκαθαρίσουν τι σκοπό εξυπηρετεί σε μια εποχή αστάθειας, αναθεωρητισμού, διεθνούς έντασης, αυτή η -με εντελώς ανυπόστατους και ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς-, πολύ πιθανόν ως προϊόν κοπτοραπτικής, επίθεση στον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων; Είναι συγκεκριμένα ερωτήματα που οφείλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα ο κ. Τσίπρας να απαντήσει με σαφήνεια στον ελληνικό λαό».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «οι ενδεχόμενες παρακολουθήσεις είναι αντικείμενο έρευνας συγκεκριμένων αρχών, αν υπήρξαν εντός ΕΥΠ κάποιοι που λειτουργούσαν εκτός πλαισίου θα φανεί».

Όσον αφορά την κατάθεση της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο στην υπόθεση Παππά - Παπαγγελόπουλου, ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Έχω απευθύνει ερωτήματα και έχουμε εισπράξει αμηχανία και σιωπή. Η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή. Έχουμε μια μάρτυρα στο Ειδικό Δικαστήριο να δηλώνει ότι γνωρίζει πως σακούλες και βαλίτσες με χρήματα πήγαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουμε εδώ μάρτυρες- κουκουλοφόρους ή κάποιους με ψευδώνυμα, έχουμε μια επώνυμη μαρτυρία, ένορκη, στο Ειδικό Δικαστήριο στο φως της ημέρας που καταγγέλλει συγκεκριμένα πράγματα. Οφείλει ο κ. Τσίπρας να απαντήσει στον ελληνικό λαό τι είναι αυτά που καταγγέλλονται. Αντίστοιχα φαινόμενα έχουμε να ζήσουμε από την εποχή των Πάμπερς».

Για την κηδεία του τ. βασιλιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι γίνεται «με τον δέοντα τρόπο, όπως συμφωνήθηκε με την οικογένειά του», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν έκανε καμία υποχώρηση σε σχέση με την αρχική της στάση.

Για την πώληση F-16 στην Τουρκία και F-35 στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε: «Δεν γνωρίζω τι ακριβώς λέει η εισήγηση Μπάιντεν. Υπάρχουν δημόσια αντιδράσεις αξιωματούχων στο Κογκρέσο, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να δοθούν όπλα σε μια χώρα του ΝΑΤΟ που απειλεί με πόλεμο μια άλλη χώρα του ΝΑΤΟ. Η χώρα μας είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση, η σχέση μας με ΗΠΑ είναι στο καλύτερο επίπεδο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v