Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη τη Δευτέρα

Την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί η διάταξη για την απαγόρευση Κασιδιάρη να συμμετάσχει στις εκλογές, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τι είπε για Επιτροπή Διαφάνειας, Ειδικό Δικαστήριο και Τσαβούσογλου.

Συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη τη Δευτέρα

Συνέντευξη Τύπου με θέμα την οικονομία, την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας θα παραχωρήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα στις 12:30 μ.μ., όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Για την εξέλιξη της υπόθεσης των υποκλοπών και το αίτημα της ΑΔΑΕ για ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με τα ευρήματα των ερευνών της, ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής λειτουργεί με βάση τον κανονισμό της Βουλής απρόσκοπτα και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται. Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν έχει επιδείξει ούτε κωλυσιεργίες ούτε μπλοκαρίσματα, την ίδια συνέπεια θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους», απάντησε. Από την πρώτη στιγμή, ανάφερε ο κ. Οικονόμου, «λέμε τα ίδια πράγματα για μυθεύματα, συκοφαντίες, ρυπαρά δίκτυα. Οτιδήποτε υπάρχει, η ανοιχτή δικαστική έρευνα δεν θα αφήσει να μείνει καμία σκιά. Όλα γίνονται με βάση τους νόμους και τους κανόνες της συντεταγμένης δημοκρατίας».

Αναφορικά με την απαγόρευση στον Ηλία Κασιδιάρη και όσους εμπλέκονται σε υποθέσεις εγκληματικών οργανώσεων να συμμετάσχουν στις προσεχείς εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε γνωστό ότι την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί από τη Βουλή η σχετική διάταξη, η οποία -όπως είπε- έχει αποσταλεί από το Νοέμβριο στα κόμματα. «Θα επιδιώξουμε μέχρι την τελευταία στιγμή τη μέγιστη δυνατή συνεννόηση και συναίνεση», τόνισε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις εξελίξεις της υπόθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου και τις καταγγελίες Καλογρίτσα: «Η σιωπή Τσίπρα σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι εκκωφαντική. Είχαμε την ιστορία με τις σακούλες με τα χρήματα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το φερόμενο sms του κ. Παππά, που καταδεικνύουν τη φιλοσοφία της προηγούμενης κυβέρνησης για την ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης». Έθεσε δε συγκεκριμένα, βασικά ερωτήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτός ο Α2 είναι το πρόσωπο που συνδέεται και με τη διακίνηση χρημάτων στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ; Εκτός απ’ αυτό, υπήρχαν και άλλες υποδείξεις προς τα κανάλια; Αυτός είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται την ανεξαρτησία των μέσων, να ελέγχουν τη μετοχική τους σύνθεση; Όλοι αυτοί που τότε έστελναν sms είναι εκείνοι που σήμερα κουνούν το δάχτυλο στην κυβέρνηση για τον δήθεν έλεγχο των ΜΜΕ και για δήθεν πρόβλημα ελευθερίας του τύπου στην Ελλάδα;».

Για την επίσκεψη Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει πάγιες και σταθερές θέσεις. Η χώρα μας δεν θα υπαγορεύσει σε άλλη τι θα κάνει όσον αφορά τα εξοπλιστικά της, αλλά φροντίζει να θωρακίσει την άμυνά μας και να αναδεικνύουμε με στοιχεία την επιθετικότητα της Τουρκίας και την παράνομη συμπεριφορά της, αντίθετη στο διεθνές δίκαιο. Με βάση τις δύο αυτές αρχές, η χώρα μας δεν έχει λόγους να ανησυχεί. Άλλωστε ήδη η Ελλάδα έχει φροντίσει ισχυροποιούμενη, να στρέψει υπέρ της τη διαφορά που υπήρχε απέναντι στις δύο χώρες».

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Οικονόμου έκανε έναν απολογισμό για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και τα αποτελέσματά τους, θέτοντας παράλληλα 6 ερωτήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν καταλήξει πια αν η Ελλάδα στη θάλασσα έχει σύνορα και αν πρέπει αυτά να προστατεύονται; Η χώρα μας είναι κυρίαρχη χώρα ή ξέφραγο αμπέλι; Θα ζητήσουν συγγνώμη -είναι οι μόνοι που δεν το έχουν κάνει- για την υπόθεση της υποτιθέμενης μικρής Μαρίας; Ασπάζονται ότι το λιμενικό επαναπροωθεί τους ανθρώπους αυτούς προς τα παράλια της Τουρκίας; Θα παραδεχθούν την πλήρη αποτυχία τους στο μεταναστευτικό; Επιμένουν ότι θα έκαναν ξανά τα ίδια αν έρχονταν και πάλι στη διακυβέρνηση της χώρας;».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v