Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην οικονομία επιστρέφει την ατζέντα η κυβέρνηση

Συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη για οικονομία, ανάπτυξη και αγορά εργασίας. Ο απολογισμός και το σχέδιο για την επόμενη τετραετία. Τα σημεία στα οποία επενδύει το πρωθυπουργικό επιτελείο.

Στην οικονομία επιστρέφει την ατζέντα η κυβέρνηση

Η οικονομία, η ανάπτυξη και η αγορά εργασίας είναι τα αντικείμενα της πρώτης θεματικής συνέντευξης Τύπου, ενόψει των εκλογών, που θα παραχωρήσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με τη συγκεκριμένη επιλογή αποτυπώνεται η βαρύτητα που δίνει ο πρωθυπουργός στα ζητήματα της οικονομίας, την οποία επαναφέρει στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου σε κάθε ευκαιρία. Όπως ξεκαθαρίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν πρόκειται για έκτακτη συνέντευξη Τύπου αλλά για προγραμματισμένη, στο πλαίσιο της στρατηγικής της κυβέρνησης με φόντο τις κάλπες της άνοιξης.

Πρόθεση του κ. Μητσοτάκη είναι να επαναλάβει τη διαδικασία όσο το δυνατόν συχνότερα, με θέματα που απασχολούν την κοινωνία και επηρεάζουν την τελική απόφαση των ψηφοφόρων. Ουσιαστικά, μέσα από τις απαντήσεις του, θα επιχειρήσει μια αποτίμηση των κυβερνητικών πεπραγμένων από το 2019 έως και σήμερα και παράλληλα θα περιγράψει τον σχεδιασμό του για την επόμενη τετραετία επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν τα σενάρια που θέλουν τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει μέσα από τη σημερινή συνέντευξη την ημερομηνία των εκλογών, χωρίς από την άλλη να αποκλείεται να δώσει ένα περίγραμμα των παροχών του επόμενου διαστήματος, σε συνέχεια της προσπάθειας στήριξης της κοινωνίας εν μέσω της σημερινής κρίσιμης συγκυρίας.      

«Όσα πετύχαμε με σκληρή προσπάθεια και υπευθυνότητα αυτή την τετραετία, αφού αποδειχθήκαμε συνεπείς και τηρώντας τις δεσμεύσεις μας, αποτελεί το εχέγγυο πως ό, τι υποσχεθούμε και πάλι, θα το επιτύχουμε και την επόμενη τετραετία», σημειώνει συνομιλητής του κ. Μητσοτάκη.

Ανάμεσα στα άλλα, το πρωθυπουργικό επιτελείο «επενδύει» πολιτικά στη μείωση των φόρων και της ανεργίας, στην αύξηση που λαμβάνουν από αυτό τον μήνα οι συνταξιούχοι, στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, στην εφαρμογή του «Market Pass» και στη νέα μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου.

Η πρόβλεψη εξάλλου του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι φέτος η ανάπτυξη θα αγγίξει το 2% και ότι η επενδυτική βαθμίδα θα αποκτηθεί μετά τις εκλογές, προς επιστέγασμα της άποψής του ότι «η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα».

Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως θα πει ο πρωθυπουργός, κινούνται η επαναφορά της Ελλάδας σε τροχιά υψηλής ανάπτυξης, η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, η άμεση προσέλκυση ξένων επενδύσεων, η ψηφιοποίηση του κράτους και η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v