Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Εφαλτήριο νίκης να γίνει η απλή αναλογική

«Ό,τι λέμε τη δεύτερη τετραετία θα το κάνουμε», «Σας χρειάζομαι, σας θέλω δίπλα μου», «Όχι δεύτερη φορά στη συμφορά», είπε μεταξύ άλλων σε νεανικό ακροατήριο ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της «European Youth Day» που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ.

Μητσοτάκης: Εφαλτήριο νίκης να γίνει η απλή αναλογική

«Mέσα σε 42 μήνες η Ελλάδα έγινε ισχυρότερη γεωπολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά, θωρακίζοντας την άμυνά της, περνώντας από την καθήλωση στην ανάπτυξη, στηρίζοντας το εισόδημα, προστατεύοντας τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας απόψε στην εκδήλωση «European Youth Day» που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ. Ο πρωθυπουργός προσέθεσε απευθυνόμενος στους νεολαίους ότι, αν μέχρι τώρα έγιναν πολλά, μένουν να γίνουν πολλά περισσότερα, ειδικά για τη νέα γενιά, και ζήτησε τη στήριξή τους.

«Γι' αυτό και σ' αυτή τη νέα προσπάθεια σας χρειάζομαι, σας θέλω δίπλα μου, να ταξιδέψουμε παντού το μήνυμα ότι, όπως χθες λέγαμε "το είπαμε" και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι το κάναμε, έτσι και σήμερα μπορούμε να πούμε πως ό,τι λέμε κι ό,τι θα πούμε για τη δεύτερη τετραετία θα το κάνουμε. Ακριβώς γιατί έχουμε πια αυτή την αξιοπιστία, κατοχυρωμένη -πιστεύω- και σε συμπολίτες μας που μπορεί ακόμα να μας αντιμετωπίζουν με κάποια σχετική καχυποψία», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να ρισκάρουμε περιπέτειες ακυβερνησίας» και χαρακτήρισε «παγίδα» την απλή αναλογική που, όπως είπε, «πρέπει να μετατραπεί σε εφαλτήριο νίκης», ώστε από «νάρκη για μια δεύτερη φορά στη συμφορά» να γίνει «ισχυρή εντολή για δεύτερη εντολή στην προκοπή».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε συνοπτικά στο κυβερνητικό έργο σχετικά με την αύξηση των θέσεων απασχόλησης των νέων και του βασικού μισθού, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη επιμόρφωσης όλων στα νέα ψηφιακά εργαλεία που διαμορφώνουν τη σημερινή πραγματικότητα, και επισήμανε ότι ο ψηφιακός αναθεωρητισμός δεν πρέπει να αποτελέσει καινούργια διαχωριστική γραμμή μεταξύ αυτών που έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία και αυτών που αισθάνονται την τεχνολογία ως απειλή.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανεργία των νέων, την οποία χαρακτήρισε υψηλή που όμως καταγράφει σημαντική υποχώρηση, αφού -όπως είπε- στις ηλικίες από 17 έως 29 μειώθηκε τα τελευταία τρία χρόνια κατά 17%, που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη μείωση στην Ευρώπη. Πρόσθεσε ότι προέχει η δημιουργία θέσεων εργασίας που, για να υπάρξουν, «πρέπει να έχουμε πολλές επενδύσεις, οι οποίες γίνονται στη χώρα μας», αλλά «πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι και η γενιά σας έχει την κατάρτιση, τα εφόδια, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των εργοδοτών μας. Γι' αυτό και θα εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ενεργές πολιτικές απασχόλησης».

Ο κ. Μητσοτάκης απέδωσε πολύ μεγάλη σημασία στο «Πρώτο Ενσημο» και είπε ότι χρειαζόμαστε κίνητρα πρόσληψης του νέου για την πρώτη του εργασία, ώστε να αρχίζει να χτίζει το βιογραφικό του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v