Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποκλοπές: Επιστολές Χρ. Ράμμου σε αρχηγούς κομμάτων-Πρόεδρο Βουλής

Νωρίτερα ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ και αποχώρησε κρατώντας ένα φάκελο. «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα ‘δικασταί εις τας Αθήνας’», δήλωσε. Συναντά την ΠτΔ.

Υποκλοπές: Επιστολές Χρ. Ράμμου σε αρχηγούς κομμάτων-Πρόεδρο Βουλής

Μία δήλωση που επιδέχεται μία ερμηνεία έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο. «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα ‘δικασταί εις τας Αθήνας’. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι», είπε.

Κατά την ερμηνεία (σ.σ. ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες), ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των ελέγχων που ολοκλήρωσε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών στους παρόχους για παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ. Είναι ενδεικτικό ότι εξήλθε των γραφείων της ΑΔΑΕ κρατώντας έναν φάκελο, τον οποίον δεν είχε όταν προσήλθε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ράμμος ζήτησε επισήμως και εγγράφως από το προεδρείο της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να ενημερώσει τα μέλη της για τα εν λόγω αποτελέσματα, αλλά προσέκρουσε στην άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ο κ. Ράμμος απάντησε παραπέμποντας στον νόμο που ψηφίσθηκε τον προηγούμενο μήνα, ο οποίος του δίνει τη δυνατότητα να ενημερώνει «τον Πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τον υπουργό Δικαιοσύνης». Σ' αυτό ακριβώς το πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, έχει ήδη στείλει επιστολή στους ως άνω δικαιούχους, με την οποία τους ενημερώνει για τα αποτελέσματα των ερευνών.

Η ενημέρωση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μπορεί να γίνει με αίτημα της μειοψηφίας των μελών της (σ.σ. των 2/5), αλλά αυτή η διαδικασία γίνεται μόνο μία φορά τον μήνα και, όπως έχει επιβάλει η κυβερνητική πλειοψηφία, επιλέγεται η τελευταία εβδομάδα του μήνα. Που σημαίνει ότι η σύγκληση της επιτροπής δεν μπορεί να γίνει πριν από τις 20 Φεβρουαρίου. Εκτός και αν πει «ναι» η ΝΔ, οπότε η συνεδρίαση μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατόπιν δικού του αιτήματος.

Αγνόησε τη «γνωμάτευση Ντογιάκου»

Με τη σημερινή του κίνηση ο κ. Τσίπρας αγνόησε, εμπράκτως, πλέον, τη γνωμάτευση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, η οποία έχει προκαλέσει την αντίδραση επιφανών Συνταγματολόγων και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αμέσως μετά τη γνωμάτευση, σημείωνε, μεταξύ άλλων: «Η γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος. Κανένας νόμος και καμία γνωμοδότηση δε μπορεί να ακυρώσει το Σύνταγμα και την εκεί οριζόμενη αποστολή της ΑΔΑΕ να ελέγχει και να διασφαλίζει το απόρρητο των επικοινωνιών. Το χειρότερο, όμως, όλων είναι ότι ο κ. Εισαγγελέας δεν στέκεται μόνο στη γνωμοδότηση, αλλά επιχειρεί και να εκφοβίσει τους λειτουργούς της Ανεξάρτητης Αρχής, διατυπώνοντας απειλές περί κάθειρξης όσων τολμήσουν να πράξουν το καθήκον τους και να αντισταθούν στην εκτροπή αναζητώντας την αλήθεια. Οι απειλές αυτές είναι γνωστές και διατυπωμένες από τους ενόχους και όσους τρέμουν την αποκάλυψη των παρανομιών που διέπραξαν, εδώ και μήνες. Ωστόσο μιας και τις επαναλαμβάνει ο κ. Εισαγγελέας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ουδείς άλλος πέραν του θιγόμενου έχει δικαίωμα να αναζητήσει στοιχεία, είναι προφανές ότι οι απειλές αυτές δεν αφορούν μόνο τα στελέχη της ΑΔΑΕ αλλά και εμένα προσωπικά. Αφού ως γνωστόν, έχω καταθέσει από τις 7 Δεκεμβρίου 2022, αίτημα ενώπιον της ΑΔΑΕ προκειμένου να αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με την άρση του απορρήτου συγκεκριμένων προσώπων με κρίσιμο ρόλο στον δημόσιο βίο.

Αν αυτή η ενέργεια, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διώκεται ποινικά, του δηλώνω ότι παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας και τον καλώ να προβεί στα νόμιμα σε βάρος μου. Κύριε Εισαγγελέα, Πλατεία Ελευθερίας 1, είναι το γραφείο μου. Σας περιμένω να με συλλάβετε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v