Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεραπετρίτης: Ξεκινά άμεσα η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

Θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε το επόμενο τριήμερο, απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Επικρατείας. Ξεκινά σήμερα στις 18:00 η τριήμερη διαδικασία.

Γεραπετρίτης: Ξεκινά άμεσα η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

Στις 18.00 ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε απάντηση στο αίτημα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και χρησιμοποιώντας τα λόγια του Λυσία στο λόγο του «υπέρ του αδυνάτου», έκανε λόγο για «μεγάλη ευκαιρία που μου δίνετε και σας ευγνωμονούμε γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε σε επίπεδο δημοσίων πολιτικών. Να δούμε αν η Κυβέρνηση έχει επιτελέσει όλα τα δεινά που επικαλείστε ή αν έχει προσφέρει περισσότερα από αυτά που υποσχέθηκε. Ευτυχώς είναι νωπές οι δύο κυβερνητικές θητείες. Θα τα ακούσετε όλα από εμάς, τελευταία σας είχαμε λίγο χάσει, είχαμε μια μερική αφωνία, αλλά όχι από ίωση».

Όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβγαλε σήμερα το πόρισμά του, είπε ότι ‘’είσαστε αμετάκλητα ένοχοι’’. Ούτε οριστικά ούτε τελεσίδικα. Ούτε ο Άρειος Πάγος να ήσασταν. Όμως εκείνος ο οποίος έχει ανοιχτά δύο Ειδικά Δικαστήρια για χειραγώγηση με δικαστικά βουλεύματα, εκείνος που έχει σήμερα αποκαλυφθεί ότι χρησιμοποιούσε φερέφωνα που έβαζε κουκούλες, εκείνος που σήμερα ακούγεται ότι έχει διασύνδεση με βαλίτσες και μαύρο χρήμα δεν μπορεί να δημιουργήσει άλλο ένοχο».

Λόγω του ταξιδιού του Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο στην Ιαπωνία, ο κ. Γεραπετρίτης ζήτησε την άμεση έναρξη της τριήμερης διαδικασίας, ώστε η πρόταση να συζητηθεί αμέσως και να ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

«Υπάρχουν πράγματι κάποιες κρίσιμες στιγμές, θα συμφωνήσω μαζί σας κ. Τσίπρα και αυτή τη στιγμή δεν θα την αποφύγετε. Είναι οι εκλογές που έρχονται».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v