Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Ο Αλ. Τσίπρας έγραψε τον πρόλογο της ήττας του

«Με τον κ. Τσίπρα δεν επιλέγω τη σύγκρουση, επιλέγω τη συγκριση», δηλώνει με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας. Εξαρχής δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρές ψήφους. Νέο μήνυμα στην Τουρκία.

Μητσοτάκης: Ο Αλ. Τσίπρας έγραψε τον πρόλογο της ήττας του

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα και την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε κατά της Κυβέρνησης έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ηράκλειο της Κρήτης.

«Σήμερα ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας του, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. Να είναι βέβαιος όμως ότι αυτή η πρόταση δυσπιστίας θα μετατραπεί σε πρόταση της δικής του απιστίας προς το λαό. Θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση αυτή που ήδη έχει ξεκινήσει. Δεν θα διαπιστώσουμε απλά αυτήν την αρραγή ενότητα του κόμματος και των βουλευτών μας, θα είναι μια ευκαιρία να μάθουμε πολλά», ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Γιατί σχετικά με το θέμα των υποκλοπών, εμείς έχουμε ήδη τοποθετηθεί. Με ευθύτητα αναλάβαμε τις ευθύνες μας, ψηφίσαμε ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ. Χωρίς να αγνοούμε λάθη αλλά και χωρίς να διαλύουμε μια πολύτιμη υπηρεσία. Αλήθεια, πώς θα επιμέναμε εξαρχής με τόση σιγουριά για τα πραγματικά γεγονότα στην υπόθεση της ‘’μικρής Μαρίας’’ χωρίς τη δική της συμβολή; Εκείνοι όμως που με θράσος σήμερα μας σηκώνουν το δάχτυλο, θα κληθούν να μας μιλήσουν για όσα μέχρι σήμερα σιωπούν. Για παράδειγμα, πήραν και πόσα χρήματα από τον κ. Καλογρίτσα, όπως καταθέτει τώρα η γραμματέας του και επιβεβαιώνουν τα μηνύματα μεταξύ του επιχειρηματία και του κ. Παππά; Γιατί πρέπει ένας υπουργός να συναναστρέφεται έναν ειδικό σε εταιρείες off shore, τον κ. Αρτεμίου που ξαναήρθε στο προσκήνιο; Και εν πάσει περιπτώσει, καλύπτει ακόμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους δύο υπουργούς που κατηγορούνται στο Ειδικό Δικαστήριο;».

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «μας είπε ο κ. Τσίπρας υπάρχουν ‘’δικαστάς εις τας Αθήνας’’. Ναι, αλλά δικάζουν τον κ. Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο. Και για σκεφτείτε, πώς γίνεται χθες να συλλαμβάνεται για απάτες ένας από τους κουκουλοφόρους μάρτυρες που έστησαν την σκευωρία της Νοβάρτις; Όσο για τον πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον έκανε σημαία του, θα δούμε στην πορεία τελικά πόσο ανεξάρτητος είναι αυτός και οι συνεργάτες του. Με τον κ. Τσίπρα εγώ δεν επιλέγω την σύγκρουση, επιλέγω τη σύγκριση», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι «οι εκλογές που έρχονται είναι από τις κρισιμότερες της μεταπολίτευσης».

Ο πρωθυπουργός έθεσε τα εκλογικά διλήμματα στους πολίτες, επισημαίνοντας ότι το μεγάλο ερώτημα των εκλογών είναι «αν η χώρα θα πάει μπροστά ή θα γυρίσει πίσω. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια. Όχι μια δεύτερη φορά στη συμφορά, αλλά μια δεύτερη εντολή στην προκοπή. Οι πολίτες έχουν βιώσει μια τετραετία ψεμάτων και φόρων και ξέρουν πια».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία: «Όσοι εύκολα διαλαλούν ότι μπορεί να μας επισκεφθούν μια νύχτα ξαφνικά, ας ξέρουν πως μπορεί αυτοί να ξυπνήσουν ξαφνικά και να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Και ας μάθουν ότι κάθε γιουρούσι που επικαλούνται, μπορεί να μετατραπεί σε άτακτη οπισθοδρόμηση. Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο, ωστόσο η πατρίδα μας μένει πάντα ανοικτή στη νομιμότητα, στηριζόμενη στο διεθνές δίκαιο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v