Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζανακόπουλος: Αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης ο κ. Μητσοτάκης

Ολομέτωπη επίθεση σε Κ. Μητσοτάκη και Γ. Γεραπετρίτη από τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης μομφής στη Βουλή. «Τα ρυπαρά δίκτυα και οι... εξοπλισμοί».

Τζανακόπουλος: Αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης ο κ. Μητσοτάκης

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε τον λόγο στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα της προσεχούς Παρασκευής.

Ο κ. Τζανακόπουλος επέλεξε να ανοίξει την παρέμβασή του σχολιάζοντας όσα είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε σχέση με το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας.

«Αφού ο κ. Γεραπετρίτης απήγγειλε Λυσία, και μας είπε πόσο μας ευγνωμονεί για την πρόταση δυσπιστίας, προσπάθησε στη συνέχεια να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα. Άνοιξε τον ανεμιστήρα και έβαλε μπροστά τη λάσπη. Επικαλέστηκε τα δύο στημένα ειδικά δικαστήρια, που ξεκίνησαν με διάφορες αδιανόητες κακουργηματικές κατηγορίες και κατέληξαν σε πλημμελήματα για παράβαση καθήκοντος - και θα δούμε και την κατάληξη των δύο αυτών στημένων δικαστηρίων. Μας είπε για τη Novartis, μας είπε για τον Καλογρίτσα. Προσπάθησε δηλαδή να παίξει το παιχνίδι του συμψηφισμού, το παιχνίδι του αντιπερισπασμού, με τα διάφορα κατασκευασμένα μυθεύματα των δημοσιογράφων και παραδημοσιογράφων που παροικούν το Μέγαρο Μαξίμου», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε:

«Αφού ο κ. Γεραπετρίτης αξιοποίησε τον Λυσία, επιτρέψτε μου και εμένα να αξιοποιήσω τον Χέγκελ. Ο Χέγκελ έλεγε ότι στο σκοτάδι όλες οι αγελάδες φαίνονται μαύρες. Δεν μπορείς να τις ξεχωρίσεις. Είναι ίδιες. Αυτό προσπάθησε να κάνει ο κ. Γεραπετρίτης. Να συσκοτίσει, για να φανούμε όλοι ίδιοι, όπως οι αγελάδες του Χέγκελ. Όπως οι αγελάδες τη νύχτα. Γιατί αυτό το παιχνίδι, το παιχνίδι της νύχτας και του σκοταδιού, το ξέρει πολύ καλά αυτή η κυβέρνηση. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεραπετρίτης. Ένα σκοτεινό δίκτυο οικοδόμησαν, ένα σκοτεινό δίκτυο εκβιασμών και ραδιουργίας τούς κρατά στην εξουσία».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε δε πως ο κ. Γεραπετρίτης, στην απάντηση που έδωσε νωρίτερα στη Βουλή, «δεν τόλμησε να αγγίξει το σκάνδαλο των υποκλοπών και δεν αναφέρθηκε ούτε μια στιγμή στο ζήτημα των υποκλοπών, των παρακολουθήσεων και αυτής της εγκληματικής δραστηριότητας της ΕΥΠ».

«Έχει αποδειχθεί πλέον ότι η ΕΥΠ, εκτός από τον κ. Κουκάκη, εκτός από τον κ. Ανδρουλάκη, παρακολουθούσε και τον τότε υπουργό Ενέργειας κ. Χατζηδάκη, επί έναν ολόκληρο χρόνο», είπε ο κ. Τζανακόπουλος υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει απαντήσεις: στη βάση ποιων στοιχείων παρατάθηκε τέσσερις φορές η παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη. Αντίστοιχες απαντήσεις πρέπει να δοθούν, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για τα στοιχεία στα οποία βασίστηκαν οι αποφάσεις παράτασης της παρακολούθησης, επί δύο χρόνια, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρου, του αρχηγού ΓΕΣ, του συμβούλου εθνικής ασφάλειας, των πρώην Γενικών Γραμματέων Εξοπλισμών.

Την ίδια στιγμή είναι επιβεβαιωμένες οι παρακολουθήσεις του κ. Κύρτσου και του κ. Τέλλογλου, είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας ότι «κάθε μέρα που περνάει, όσα ο κ. Οικονόμου αλαζονικά χαρακτήριζε μύθους του Αισώπου επιβεβαιώνονται ένα προς ένα».

«Είτε κάτω από τη μύτη του κ. Μητσοτάκη λειτουργούσαν ρυπαρά δίκτυα στην ΕΥΠ και έκαναν σουρωτήρι το ελληνικό στράτευμα, και σ' αυτά συμμετέχει και η κ. Βλάχου, και άρα είναι ανίκανος, είτε ήταν ο ίδιος ο καθοδηγητής του ρυπαρού δικτύου, ενορχήστρωσε τη λειτουργία των ρυπαρών αυτών δικτύων, εξευτέλισε και εργαλειοποίησε τους θεσμούς», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν υπήρχε κανένας λόγος εθνικής ασφάλειας. Το μόνο που υπήρχε ήταν το ιδιοτελές συμφέρον του κ. Μητσοτάκη να ελέγξει ασφυκτικά την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Το αν το κίνητρό του ήταν και οικονομικό, διότι όλο αυτό το διάστημα έχουν υπογραφεί συμβάσεις για εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 15 δισ. ευρώ, αυτό θα φανεί στην πορεία».

Ο κ. Τζανακόπουλος, που χαρακτήρισε «αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης» τον πρωθυπουργό, κατήγγειλε ότι «και μόνο η επιχείρηση συγκάλυψης που εξελίχθηκε είναι απόδειξη της ενοχής του». Χαρακτήρισε επίσης κατάπτυστη την καταγγελτική ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, «έναν δημόσιο λειτουργό που είχε το σθένος να κάνει το καθήκον του». Αναφερόμενος δε στον κ. Ντογιάκο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η κυβέρνηση μετέτρεψε και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε εκτελεστικό βραχίονα του εγκληματικού σχεδίου του κ. Μητσοτάκη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v