Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερο μέλος της ΑΔΑΕ στο κυβερνητικό στόχαστρο

Τι είπε ο Γιάννης Οικονόμου για την Κατερίνα Παπανικολάου. Μίλησε για «εργαλειοποίηση του ρόλου της Αρχής σε όλη την υπόθεση». «Η συζήτηση στη Βουλή δεν επηρεάζει τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού για τις εκλογές».

Δεύτερο μέλος της ΑΔΑΕ στο κυβερνητικό στόχαστρο

Αιχμές και για δεύτερο μέλος της ΑΔΑΕ, μετά τον πρόεδρό της Χρήστο Ράμμο, άφησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο λόγος για την Κατερίνα Παπανικολάου, για την οποία ερωτήθηκε ο κ. Οικονόμου, με αφορμή τις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις της, μέσω συνεντεύξεών της: «Ένα μέλος ανεξάρτητης αρχής υπερηφανεύεται ότι ήταν μια παραγωγική περίοδος της ζωής της η συνεργασία της με υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ (Αριστείδη Μπαλτά) και παίζει ένα ρόλο ως μέλος του συμβουλίου της αρχής αυτής. Σε σημερινή της συνέντευξη μάλιστα είπε ότι είχε περάσει και από την ΕΥΠ. Έρχονται στο φως ενδιαφέροντα στοιχεία. ΕΥΠ, συμμετοχή στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητη αρχή», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά τον κ. Ράμμο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν ούτε απειλές ούτε απειλητικά υπονοούμενα σε βάρος του, αλλά μια σειρά από ενδείξεις που δείχνουν εργαλειοποίηση του ρόλου της Αρχής σε όλη την υπόθεση».

Ερωτηθείς για τα «ρυπαρά δίκτυα» που επικαλείται, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι αυτά «αποτελούνται από αυτούς που έχουν στην κατοχή τους το υλικό των επισυνδέσεων, υποτιθέμενων ή πραγματικών, και το δημοσιεύουν, κόβοντας και ράβοντας, κατά το δοκούν. Αποτελούνται από αυτούς που είχαν στην κατοχή τους αυτό το υλικό και από τους πραγματευτάδες, εκείνους που το διακίνησαν, ανάμεσα σε αυτούς που το είχαν στην κατοχή τους και σε αυτούς που το δημοσιεύουν. Οποιοσδήποτε θέλει, δεν έχει παρά να ξεκινήσει από το τέλος, από εκεί που δημοσιεύτηκαν και να πάει προς τα πίσω για να βρει και τα υπόλοιπα μέλη των δικτύων αυτών».

Η Κυβέρνηση, όπως είπε, «περιμένει την κατάληξη της δικαστικής έρευνας και τα συμπεράσματα της Δικαιοσύνης. Αυτό που απαιτούμε είναι να μην υπάρξει καμία σκιά στην υπόθεση».

Ξεκαθάρισε δε πως η συζήτηση στη Βουλή «δεν επηρεάζει τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού για τις εκλογές». Όπως ανέφερε, «την Παρασκευή θα ξαναπάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης και θα συνεχίσουμε κανονικά τη δουλειά μας μέχρι να προκηρύξει ο πρωθυπουργός τις εκλογές. Είναι σημαντικό, συλλογικό και εθνικό το διακύβευμα».

Ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιλέγει τη λάσπη επειδή δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στο πεδίο της πολιτικής και ανέφερε ότι στη συζήτηση στη Βουλή θα δοθεί η δυνατότητα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει απαντήσεις για μια σειρά ζητήματα μείζονος σημασίας, που εστιάζονται σε τρεις κυρίως ενότητες: τις παράνομες επισυνδέσεις, τις αποκαλύψεις για μαύρο χρήμα προς την Κουμουνδούρου και τις νέες αποκαλύψεις για την πλεκτάνη σε βάρος της χώρας μας στον Έβρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v