Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: H Δημοκρατία θα προστατευτεί με νίκη της ΝΔ

Αναψαν τα αίματα στη Βουλή, μετά το ερώτημα του Κ. Μητσοτάκη στον Αλ. Τσίπρα για το εάν περιείχε ονόματα η επιστολή Χρ. Ράμμου. Ποια είναι τα ρυπαρά δίκτυα. Τα ερωτήματα στον Αλέξη Τσίπρα.

Μητσοτάκης: H Δημοκρατία θα προστατευτεί με νίκη της ΝΔ

Πέντε μήνες ζητώ πρόταση δυσπιστίας και μόλις τώρα το κάνατε, δήλωσε ο πρωθυπουργός τοποθετούμενος στη Βουλή. «Εδώ και στις κάλπες λύνουν τα κόμματα τις διαφορές τους. Η δημοκρατία θα προστατευτεί με τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας».

Η εκτίμησή μου είναι ότι οι πολίτες θα σας στείλουν ξανά στην αντιπολίτευση. Σήμερα ξεπεράσατε τον χειρότερο εαυτό σας, τόνισε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

O πρωθυπουργός έκανε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του 2015. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι αυτά που επικαλείται γίνονται πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της Τουρκίας.

«Τοποθετήθηκα από την πρώτη στιγμή για το θέμα των υποκλοπών. Οι απόψεις μου κρίνονται αλλά εγώ δεν κρύβομαι και δεν έχω πάθει αφωνία. Εσείς δεν λέτε κουβέντα για τα λεφτά που φαίνεται πως κατέληγαν από τον κο Καλογρίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι αποκαλύψεις έγιναν πρώτα με διαρροές στοιχείων σε δικά σας μέσα ενημέρωσης, ώστε να παρουσιαστούν ως δικαίωση των δικών σας ενεργειών», είπε αναφορικά με τις υποκλοπές.

«Βγήκατε από την ΑΔΑΕ με έναν απόρρητο φάκελο αλλά το κάνατε φέιγ βολάν. Ρωτώ, υπήρχαν τα ονόματα στα οποία αναφερθήκατε σήμερα; Αν δεν υπήρχαν, τότε παραπλανάτε το κοινοβούλιο. Εγώ μπορώ να σας πω ότι στην επιστολή που μου έστειλε ο Χρ. Ράμμος δεν υπήρχαν ονόματα. Εστειλε άλλη επιστολή σε εσάς; Τι συμβαίνει;».

Τον λόγο πήρε ο Αλέξης Τσίπρας και απάντησε ότι η επιστολή του Χρ. Ράμμου απαντούσε σε επιστολή που του έστειλε ο ίδιος και η οποία είχε αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα. Σχολίασε, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να «παίξουμε τις κουμπάρες» και τόνισε πως «είναι κατηγορούμενος και όχι κατήγορος».

Κατά συνέπεια, συνέχισε ο Κ. Μητσοτάκης, επιβεβαίωσε ο κος Τσίπρας ότι στην επιστολή του Χρ. Ράμμου δεν υπήρχαν ονόματα. Η επιστολή που μου έστειλε ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ ήταν ίδια με αυτή που έστειλε σε εσάς και ονόματα δεν υπάρχουν.

Οι επισυνδέσεις ήταν νόμιμες, συνέχισε ο Κ. Μητσοτάκης. Ποιος κρίνει τη νομιμότητά τους; Η Δικαιοσύνη. 

Εχω τοποθετηθεί ότι πολιτικά δεν ήταν αποδεκτή η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Τις άλλες πλευρές της υπόθεσης τις ερευνά η δικαιοσύνη και η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. 

Ο πρωθυπουργός θύμισε ότι η επιστολή του Χρ. Ράμμου συντάχθηκε μετά από αίτημα Τσίπρα. Πού λέει ο νόμος ότι μπορεί να δέχεται αιτήματα από μη ενδιαφερόμενους;  Θα μπορούσα να πάω και εγώ στην Αρχή και να ρωτήσω αν παρακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ κρατικούς λειτουργούς. Η διαδικασία που επιλέξατε είναι εκτός νομικού πλαισίου.

Τα ονόματα είχαν δημοσιευτεί πριν την επιστολή. Αυτό σημαίνει ότι είτε υπήρξαν διαρροές από την ΑΔΑΕ σε μερίδα του Τύπου, είτε ο κος Τσίπρας επέβαλε τα ονόματα που αυτός ήθελε. Σε αυτά τα ρυπαρά δίκτυα αναφέρομαι, που διέρρεαν στοιχεία μέσα από την ΕΥΠ. Ας υποθέσουμε ότι γινόντουσαν οι παρακολουθήσεις. Γιατί έχετε εσείς τα στοιχεία και δεν τα έχω εγώ;

Ο πρωθυπουργός συνέχισε με ένα άλλο επιχείρημα: Πριν καταρρεύσετε, κρατήσατε ανοικτή τη Βουλή για να αλλάξετε τον Ποινικό Κώδικα. Το κάνατε ενώ γνωρίζατε ότι παρακολουθούσατε το ΚΚΕ και τον κο Πιτσιόρλα.
Η υπόθεση των επισυνδέσεων είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και θα αποφανθεί, κατέληξε.

Εκανε μια σειρά ερωτήματα στον Αλ. Τσίπρα:

  • Θα ζητήσετε συγγνώμη για τον δήθεν θάνατο της «νεκρής Μαρίας»;
  • Θα γκρεμίσετε τον φράχτη στον Εβρο;
  • Θα συνεχίσετε να καλύπτετε τον Ν. Παππά; Ποιος είναι ο Α2 στο ΣΥΡΙΖΑ channel. Ποια σχέση είχε ο δικηγόρος Αρτεμίου; Πού πήγαν τα λεφτά του κ. Καλογρίτσα;

 Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια συνοπτική σύγκριση των πεπραγμένων της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων, είπε:

Μεταναστευτικό: «Επί δικών σας ημερών το 75% των προσφύγων και μεταναστών που μπήκαν στην Ευρώπη, έμπαιναν από την Ελλάδα. Επί ημερών μας, ο αριθμός αυτός πήγε στο 5%».

Ένοπλες Δυνάμεις - Εξωτερική Πολιτική: «Είμαι υπερήφανος που θωρακίζουμε αποτελεσματικά τη χώρα. Δέκα χρόνια δεν είχαν γίνει σοβαρές επενδύσεις. Δεν βλέπετε τον γείτονά μας απέναντι και μας κουνάτε το δάχτυλο επειδή αγοράζουμε μαχητικά και φρεγάτες και αφήνετε άθλια υπονοούμενα; Αν ψάχνετε συνοδοιπόρους του κ. Τσοχατζόπουλου, θα τους βρείτε στο δικό σας κόμμα. Κοιτάξτε τον κ. Ραγκούση, δίπλα σας κάθεται. Όλα έγιναν χωρίς μεσάζοντες. Η ΕΑΒ ήταν παντελώς ανέτοιμη να υλοποιήσει το σημαντικό πρόγραμμα αναβάθμισης των F16. Μόλις πριν από τρεις μέρες, το 5ο αναβαθμισμένο F16 πέταξε από την ΕΑΒ για τα Χανιά. Συνάψαμε αμυντικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία, συμφωνίες για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο, την Ιταλία, σύντομα με την Αλβανία. Η Ελλάδα ενισχύθηκε σε όλα τα διεθνή φόρα».

Οικονομία: «Η ανάπτυξη επί υπουργίας Τσακαλώτου ήταν 0,5%, η χαμηλότερη στην Ε.Ε. Τα 4 χρόνια επί ημερών μας, είναι διπλάσια και ενίοτε τριπλάσια του μέσου όρου της Ευρώπης. Οι εξαγωγές μας έχουν φτάσει στο 40% του ΑΕΠ. Η ελληνική οικονομία μετατρέπεται σε μια ανταγωνιστική και εξωστρεφή οικονομία. Ύστερα από 11 συνεχόμενες αναβαθμίσεις, είμαστε πια έτοιμοι να ανακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα, για να μειώσουμε το κόστος δανεισμού. Όσον αφορά το περίφημο "μαξιλάρι", αυτό που αναφέρεστε, κ. Τσίπρα, αποτελούσε το ενέχυρο των δανειστών έναντι της δικής σας αναξιοπιστίας. Σήμερα είναι 40 δισ., είναι τα αποθεματικά του δημοσίου, με τα οποία εξασφαλίζουμε τα περιθώρια να στηρίξουμε τους πολίτες. Είμαι ο πρώτος που δεν πρόκειται να παρουσιάσει ωραιοποιημένη εικόνα της οικονομίας, όμως δεν πρόκειται να δεχθώ την άδικη κριτική για τα πραγματικά επιτεύγματά μας. Κρατήσαμε όρθια την επιχειρηματικότητα στα χρόνια της πανδημίας».

Κράτος Δικαίου: «Το 2015 παραλείψατε τόσους άξιους δικαστές για να τοποθετήσετε την κ. Θάνου πρόεδρο του Αρείου Πάγου, που αργότερα κάνατε σύμβουλό σας. Ο κ. Πολάκης ακόμα και σήμερα ζητά την κατάργηση των ανεξάρτητων αρχών. Μας εγκαλείτε για νομιμότητα και δικαιοσύνη, εσείς που, δια του κ. Βούτση, θεωρούσατε ευπρόσδεκτη τη συμμαχία με τη Χρυσή Αυγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ που οργάνωσε τη σκευωρία της Novartis και τώρα κάνει πως δεν ξέρει τον "Μάξιμο Σαράφη", θα κάνει μάθημα στη ΝΔ για ζητήματα κράτους δικαίου; Έχετε πολύ βεβαρημένο ιστορικό».

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «μπορεί η κυρία Αχτσιόγλου να λέει πως η κανονικότητα δεν είναι ευκαιρία για την αριστερά, όμως η κανονικότητα είναι ευκαιρία για την Ελλάδα. Η αριστερά μπορεί τάχα να έχει το όνομα αλλά η φιλελεύθερη πολιτική έχει τη χάρη».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Καθώς φτάνουμε στο τέλος της πρώτης θητείας, η παράταξή μας είναι έτοιμη να παραλάβει τη σκυτάλη μιας νέας γόνιμης τετραετίας. Όσα μεσολάβησαν, αποδεικνύουν ότι μπορεί να βγαίνει μπροστά και να αντιμετωπίζει τις κρίσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ο ίδιος τις κρίσεις το 2015. Είμαστε δύναμη έργου και ελπίδας, εσείς παραμένετε ένας φορέας καθηλωμένος στη μιζέρια. Έχουμε κάνει και λάθη από τα οποία έχουμε μάθει. Οι πολίτες θέλουν να ζήσουν σε μια χώρα με ευπρέπεια και εθνική αυτοπεποίθηση, με σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια. Συγκρίνουν και κρίνουν. Γι’ αυτό θα δώσουν στην κάλπη ισχυρή νέα εντολή στην προκοπή, για αυτοδύναμη Ελλάδα με αυτοδύναμη ΝΔ».  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v