Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπαγγελόπουλος: Πολιτική η δίκη, δικαστική πρέπει να είναι η απόφαση

Αντισυνταγματική, παράνομη και παρακρατική μεθόδευση χαρακτήρισε την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Τι είπε για Novartis.

Παπαγγελόπουλος: Πολιτική η δίκη, δικαστική πρέπει να είναι η απόφαση

Για μεθόδευση   και σκευωρία  σε  βάρος του έκανε λόγο  κατά την 3η ημέρα της  απολογίας του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών ο πρώην αναπληρωτής   υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που δικάζεται μαζί με την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος επισήμανε ότι η παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο είναι αντισυνταγματική, παράνομη και παρακρατική μεθόδευση.

Τα πυρά του κ. Παπαγγελόπουλου δέχτηκαν για άλλη μια φορά οι εισαγγελείς Παναγιώτης ΑθανασίουΓεωργία Τσατάνη και Ελένη Ράικου οι οποίοι τον έχουν καταγγείλει για παρεμβάσεις και πιέσεις στο έργο τους, ενώ   έκανε λόγος για μίσος, ψεύδη και εκδίκηση.

Ως προς την  Γεωργία Τσατάνη, υποστήριξε ο κατηγορούμενος ότι η συγκεκριμένη εισαγγελέας είχε ως «αποστολή» να αρχειοθετήσει την υπόθεση του αποβιώσαντος επιχειρηματία Ανδρέα  Βγενόπουλου και επιχείρησε να τον «παγιδέψει».

«Ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο, μια πραγματική σκευωρία για να ενταφιαστούν οι ευθύνες Βγενόπουλου. Η αποστολή της ήταν να αρχειοθετήσει τον Βγενόπουλο», υποστήριξε ο κ. Παπαγγελόπουλος. Σε άλλο σημείο ο κ. Παπαγγελόπουλος επισήμανε ότι υπήρξε κατακρεούργηση του ίδιου και της οικογένειας του.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαγγελόπουλος κατήγγειλε ότι οι συνομιλίες του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή παρανόμως ηχογραφήθηκαν.

«Υπήρξα θύμα παρακολουθήσεων πολύ πριν βρεθούν τα predator. Υπήρχαν πρωτοσέλιδα: "Μυστικές υπηρεσίες κλείδωσαν τον Μίμη",  "ΕΥΠ και Ισραηλινοί άκουσαν τον Παπαγγελόπουλο". Πώς με παρακολουθούσαν; Σχετική εισαγγελική διάταξη δεν είδα ποτέ. Αλλά τα έγραφαν. Γιατί; Προετοίμαζαν το έδαφος για τις παράνομες μαγνητοφωνήσεις του Μιωνή στο Μέγαρο Μαξίμου;».

Πρόεδρος: Οι παρακολουθήσεις ήταν παράνομες, οι κασέτες ήταν πλαστές;

Παπαγγελόπουλος: Ήταν πραγματικά η συνομιλία μου με τον Παππά, όμως αυτά που έλεγα εγώ έπαιξαν ρόλο στην αθωότητά μου. Όλες μου οι κουβέντες με τον Παππά και τον Μιωνή ήταν καθαρές και ξάστερες. Μιλάμε για παρακράτος από το 2019.

Κλείνοντας ο πρώην αναπληρωτής υπουργός  Δικαιοσύνης, τόνισε ότι ήρθα ενώπιων σας με πλήρη συνείδηση της αθωότητα μου και προσέθεσε:

«Η δική είναι πολιτική. Η απόφαση σας όμως είναι δικαστική κρίση και ως εκ τούτου πρέπει να είναι δίκαιη, αντικειμενική και αμερόληπτη. Πρέπει να προέρχεται αποκλειστικά από τα στοιχεία της δικογραφίας και της ενώπιον σ ας διαδικασίας. Πολιτικές πιέσεις, σκοπιμότητες και ισορροπίες δεν επιτρέπεται να επηρεάζουν την κρίση σας» και συνέχισε:

«Σε όλη μου τη ζωή προσπάθησα να υπηρετήσω την πατρίδα μου και τη Δικαιοσύνη. Ο Παζολίνι είχε πει ότι όποιον ενοχλούν τα σκάνδαλα είναι tres banal. Επέλεξα να είμαι tres banal. Τα σκάνδαλα δεν έχουν μόνο ποινική και ηθική απαξία. Η χώρα μας όχι μόνο έχει λεηλατηθεί από τα σκάνδαλα, έχει υποστεί και άλλες συνέπειες. Και διερωτήθηκε: «Ποιος σοβαρός επενδυτής θα έρθει να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα;».

«Επειδή εγώ αγαπάω την πατρίδα μου, επέλεξα να είμαι απέναντι στα σκάνδαλα. Το τίμημα που πληρώνω δεν θα με κάνει να μετανιώσω. Η δίκη είναι πολιτική, η απόφασή σας είμαι βέβαιος ότι θα είναι αποτέλεσμα των αποδεικτικών μέσων που παρουσιάστηκαν στη δίκη και θα πράξετε το καθήκον σας. Ακόμα και πιέσεις να έχουν ασκηθεί, πιστεύω ότι υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας» τόνισε.

Σε απάντηση ερώτηση μέλους του Ειδικού Δικαστηρίου σχετικά με την Novartis  ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε:

«Το μεγαλύτερο σκάνδαλο  από την συστάσεως ελληνικού κράτους είναι η υπόθεση της Novartis. Το μόνο που το ξεπερνάει είναι η επιχείρηση συγκάλυψης του. Τρεις πολιτικοί δωροδοκήθηκαν από την Novartis, δεν τα λέω εγώ, το πόρισμα του κυρίου Καψιμάλη (σ.σ.: Παναγιώτης Καψιμάλης εισαγγελέας) τα λέει αυτά». 

Η απολογία του κ. Παπαγγελόπουλου  ολοκληρώθηκε  και ακολούθησαν ερωτήσεις των μελών του Ειδικού Δικαστηρίου προς τον κατηγορούμενο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v