Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τον χιονιά αποδείχθηκε επαρκής

«Ο κ. Βενιζέλος να δείξει εμπιστοσύνη στους θεσμούς». Για τηλεμαχία Μητσοτάκη - Τσίπρα: «Όταν έρθει η ώρα των εκλογών, θα έρθει η ώρα της αντιπαράθεσης και σε άλλα πεδία».

Οικονόμου: Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τον χιονιά αποδείχθηκε επαρκής

Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του χιονιά εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης αποδείχθηκε επαρκής και η προσπάθεια απέδωσε για να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα. Η κυβέρνηση διδάσκεται από προηγούμενα λάθη και αδράνειες, ώστε να βελτιώνεται ο κρατικός μηχανισμός… Επενδύουμε στην πρόληψη και με ανάλυση των δεδομένων και αρτιότερη προετοιμασία προχωράμε βήμα βήμα στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών», σημείωσε και πρόσθεσε: «Υπήρξε προετοιμασία, πλήρης συντονισμός και συνεργασία των αρμόδιων φορέων και οι πολίτες είδαν διαφορές σε σχέση με το παρελθόν».

Για τις αποκαλύψεις σχετικά με τη σχέση αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με διάφορα κυκλώματα και ενδεχόμενες ευθύνες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκου, ο κ. Οικονόμου παρέπεμψε στην ανακοίνωση του υπουργείου και στις δημόσιες τοποθετήσεις του υπουργού.

Κληθείς να σχολιάσει τη νέα παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην υπόθεση των υποκλοπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Η πολιτική αποτίμηση οφείλει να γίνεται μετά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Η χώρα έχει θεσμούς και τους εμπιστευόμαστε. Ο κ. Βενιζέλος πρωταγωνίστησε κατά το παρελθόν στην προάσπιση των θεσμών, όταν είχαν κατακρεουργηθεί από κάποιους άλλους. Την ίδια συνέπεια και εμπιστοσύνη που έδειξε στους θεσμούς τότε, περιμένουμε να δείξει και τώρα».

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «θέλει να μη μείνει καμία σκιά στην υπόθεση και συνδράμουμε στο να φτάσουμε το γρηγορότερο δυνατόν σε αυτό. Η εμπειρία του παρελθόντος (σε υποθέσεις όπως η Novartis και της κυρίας Σαββαΐδου) δείχνει ότι όσες φορές επιδιώχθηκε να προηγηθεί η πολιτική αποτίμηση της έρευνας της δικαιοσύνης, αυτό μόνο πρόσκαιρα οδήγησε σε κάποιες εντυπώσεις, που στη συνέχεια κατέρρευσαν με κρότο».

Για την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Οικονόμου σχολίασε: «Ο κ. Τσίπρας, παραχαράσσοντας παντελώς την αλήθεια και την ιστορία, προτάσσει αρκετά διλήμματα, όμως αυτό που δεν έχει πει είναι το δίλημμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας. Ποιος υπήρξε ο πιο κατάλληλος πρωθυπουργός; Πότε η χώρα ήταν πιο ενισχυμένη στο διεθνές περιβάλλον; Πότε η κοινωνία είδε τόσο αποτελεσματική στήριξη; Ο κ. Τσίπρας αποφεύγει να αναφερθεί και προφανώς να θέσει τη σύγκριση. Είναι ενδεικτικό της αλλοπρόσαλλης, αντιθεσμικής και αλλόφρονος στάσης του το γεγονός ότι αποκαλεί τον πρωθυπουργό ως αρχιτέκτονα εγκληματικής οργάνωσης που οδηγεί σε συνταγματική εκτροπή και δεν συζητά στο Κοινοβούλιο, αλλά θέλει να συζητά στα τηλεοπτικά κανάλια. Έχει επιλέξει να φυγομαχήσει από τη Βουλή. Όσο αναλώνεται σε παραδοξότητες και επιδιώκει επικοινωνιακή τοξικότητα, εμείς θα συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε τις κρίσεις και να καταθέτουμε την πρότασή μας για την επόμενη μέρα. Όταν έρθει η ώρα των εκλογών, θα έρθει η ώρα της αντιπαράθεσης και σε άλλα πεδία».

«Κόμμα Κασιδιάρη»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε γνωστό ότι η διάταξη για το κόμμα Κασιδιάρη θα συζητηθεί στη Βουλή την Τετάρτη και μίλησε για «ώρα ευθύνης για όλους μας. Η στιγμή που όλα τα κόμματα οφείλουν συντεταγμένα να σταθούν απέναντι σε εκείνους που επιβουλεύονται τη δημοκρατία ήρθε. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο συμφωνίας».

Σχετικά με την προτροπή του Νίκου Φίλη στα παιδιά να χαρούν το χιόνι και να κλείσουν της τηλεοθόνες της τηλεκπαίδευσης, ανέφερε: «Λίγο η τεχνοφοβία, λίγο τα σύνδρομα, οδηγούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις τοποθετήσεις. Μπορούν ταυτόχρονα να γίνουν όλα. Και σε αυτό το κομμάτι η αντίφαση αναδεικνύεται περίτρανα, είναι πρόοδος για τη χώρα να μπορεί να έχει τέτοια εργαλεία».

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην υπόθεση καταδίκης της Ελλάδος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση της πρώην γενικής γραμματέως Εσόδων, κυρίας Σαββαΐδου, η οποία υπηρέτησε το διάστημα από τον Ιούνιο του 2014 έως τον Οκτώβριο του 2015 και απομακρύνθηκε από τη θέση της μετά από απόφαση της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Το δικαστήριο διαπίστωσε παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητος και επιδίκασε 6.000 για ηθική βλάβη στην κ. Σαββαΐδου. Η καταδίκη προήλθε από δηλώσεις της τότε κυβερνητικής εκπροσώπου κυρίας Γεροβασίλη, που ανακοίνωσε την καρατόμηση της κυρίας Σαββαΐδου. Όφειλε εκ της θέσεώς της να σεβαστεί το τεκμήριο της αθωότητας. Είναι η κατάληξη της τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ που διέπεται από την ελάχιστη θεσμικότητα σε ζητήματα όπως αυτά, προκειμένου να προσκομίσει πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη μέχρι η δικαιοσύνη να ανατρέψει τους ισχυρισμούς του. Κρίθηκε κολάσιμη η τακτική αυτή και από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Αυτό εννοούσε ο κ. Τσίπρας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κάθε λέξη του συντάγματος;».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v