Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Δυνατή εικόνα Ελληνας και Τούρκος να σώζουν ένα 7χρονο παιδί

«Στο τέλος της μέρας βάζουμε για λίγο στην άκρη τις διαφορές μας και προσπαθούμε να επικεντρωνόμαστε σε μία επείγουσα κατάσταση», σχολίασε ο πρωθυπουργός στο CNN.

Μητσοτάκης: Δυνατή εικόνα Ελληνας και Τούρκος να σώζουν ένα 7χρονο παιδί

«Σε τέτοιες στιγμές κρίσης νομίζω πως είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι είμαστε γείτονες και πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον σε δύσκολες καταστάσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που σεισμοί χτυπούν τις χώρες μας», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο δίκτυο CNN, μιλώντας στην εκπομπή “Connect the World”, αναφερόμενος στην τραγωδία με τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε σχετικά:

«Στο τέλος της μέρας βάζουμε για λίγο στην άκρη τις διαφορές μας και προσπαθούμε να επικεντρωνόμαστε σε μία επείγουσα κατάσταση. Έλληνες και Τούρκοι είμαστε φίλοι, μπορεί να έχουμε τις πολιτικές μας διαφορές αλλά στο τέλος της μέρας δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε (…) Δεν μπορώ να φανταστώ πιο δυνατή εικόνα, μπορεί να τη δείξατε, από αυτή που ένας Έλληνας κι ένας τούρκος διασώστης έσωσαν ένα εφτάχρονο κοριτσάκι (…) Προσπαθούμε να εργαστούμε μέσω διεθνών οργανισμών. Η πρότασή μου θα ήταν όταν θα κάνουμε και το Συμβούλιο την Πέμπτη να συντονίσουμε τις ευρωπαϊκές προσπάθειες έτσι ώστε να φροντίσουμε να πάει βοήθεια εκεί που πραγματικά το χρειάζονται περισσότερο. Αυτή τη στιγμή όμως, θέλω να το τονίσω, δεν έχουμε ούτε τα πολιτικά, ούτε έχουμε να κάνουμε για την αναγνώριση κάποιου καθεστώτος. Αυτό έχει να κάνει με παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που ζουν σε φρικτές συνθήκες».

Το μήνυμα στα τουρκικά

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έκανε την ανάρτηση στο διαδίκτυο στα τούρκικα για τις προσπάθειες διάσωσης επιζώντων στην Τουρκία. Αναφέρει:

«Εικόνες που μας γεμίζουν πόνο, τις ακολουθούν εικόνες που μας γεμίζουν ελπίδα. Μόνο σεβασμός για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ομάδων διάσωσης. Έλληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα, παλεύουν μαζί για να σώσουν ζωές. Τους ευχαριστούμε για όσα κάνουν».

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v